Шпанија одбацује оптужбе да жели да обори владу Ципраса

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаМаријано Рахој
Маријано Рахој - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник шпанске Владе Маријано Рахој у недељу је одбацио оптужбе свог грчког колеге Алексиса Ципраса да ствара „центар против Атине“, чији је циљ свргавање левичарске владе у Грчкој.

Председник Владе Грчке Алексис Ципрас јуче је изашао са крајње оштром изјавом на рачун Мадрида и Лисабона који, наводно, стварају „центар против Атине, чији је циљ „обарање владе и неупех преговора са Европском групом о реструктуризацији кредита. Према речима Ципраса, шпанска и португалска Влада се плаше раста популарности „радикалних снага у својим земљама пред изборе.

Рахој је изјавио у недељу у Севиљи да је Сириза обећала Грцима оно што не може да испуни. „Ми не сносимо одговорност за неуспех грчких радикалних, левих снага које су обећале оно што не могу да испуне, што је већ и показано, казао је Рахојо, преноси лист Ел Паис.

„Тражити непријатеља споља — то је трик који смо више пута видели током историје, али то не решава проблеме, већ их само погоршава. Једини начин да се буде озбиљан — не обећавати оно што знаш да не можеш да испуниш, додао је шпански ремијер.

Он је подсетио и да је Шпанија издвојила 26 милијарди евра кредита Грчкој „у тешком тренутку за њен буџет.

„Нека сви испуњавају своје обавезе и обећања, као што смо то ми урадили. У супротном, немогуће је градити уједињену Европу, додао је Рахој. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала