Истрага због малверзација с картама за Дејвис куп

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је покренула истрагу око наводних нерегуларности у продаји карата за тениски меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Из Тениског савеза Србије демантују да је било малверзација.

„Полиција је започела детаљну истрагу у којој ће бити саслушани сви који су организовали меч и продају карата за Дејвис куп у Краљеву“, написао је Стефановић на свом твитер профилу, преноси агенција Бета.

Карте за меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске распродате су за 13 минута, а најбоље рангирани тенисер света Новак Ђоковић је у изјави за „Блиц“ оптужио организаторе за малверзацију и рекао да „неко због тога мора да одговара“.

По плану и програму, Новак Ђоковић је у недељу, у зору, стигао из Дубаија у Београд, а већ у уторак ће се у Краљеву придружити нашој Дејвис куп репрезентацији.

Ђоковић је, благо речено огорчен чињеницом да је више стотина Краљевчана остало погнутих глава на билетарници Хале спортова, јер су карте практично „распродате“ пре пуштања у слободну продају, која је трајала свега неколико минута.

„Изузетно сам разочаран. Да карте нестану после 13 минута, то је просто немогуће! У ствари, могуће је ако пустите само 50 комплета у слободну продају, а притом на интернет сајту, где је писало да ће такође моћи да се купе, уопште ни не буду пуштене. На крају је испало да је све распродато, а продаја није ни почела! Јасно је да је ту неко учинио кривичну радњу и неко за то мора апсолутно да одговара“, изјавио је Ђоковић за Блиц.

Нешто касније, Tениски савез Србије (ТСС) демантовао је да је било малверзација приликом продаје улазница.

"Никаквих малверзација према нашим сазнањима није било, а овим путем позивамо органе унутрашњих послова да још једном изврше проверу и отклоне сумњу која се појавила. Очекујемо и њихово саопштење. Потпуно смо уверени да смо учинили све да што више Краљевчана види овај меч, на крају, највећи број карата је и завршио код локалних спонзора или Скупштине општине", наводи се у саопштењу.

Из ТСС поручили су да је број улазница, који је пуштен у продају знатно мањи од интересовања које објективно постоји, због техничко-организационих и безбедносних разлога, као и обавеза према ИТФ-у, хрватској репрезентацији, спонзорима и граду Краљеву

"Тениски савез Србије, заједно са Тениским савезом Западне Србије, учинио је све да се што више изађе у сусрет великом интересовању, па је продаја и дистрибуција карата поверена домаћину, с обзиром на чињеницу да ће већина гледалаца бити баш из Краљева и околине. Прошле недеље стављен је у продају један мањи део карата, а ове недеље ће бити пуштено још 450 карата (150 комплета), као што је и пракса код великих мечева, да се део карата пусти у недељи кад се меч одиграва, или на сам дан сусрета".

Из Тениског савеза Западне Србије, који је учествовао у организацији меча са Хрватском, још раније је поручено да ће се у продаји наћи 1.500 карата. На крају, продато је свега 50! „Одређени људи из Тениског савеза су ми рекли да су обавестили надлежне органе о том потенцијалном сценарију, који се на крају и догодио, тако да ко год да је био надлежан, мораће да одговара. Потпуно је очигледно, с обзиром на мали капацитет хале (3.000) да је ту неко направио тешке малверзације. Озбиљна је штета тако нанета и савезу и репрезентацији, без потребе. И то због једног или двоје људи који су то урадили на своју руку“, рекао је Ђоковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала