Јоца Амстердам ослобођен оптужбе за убиство Пуканића

© Фото : звачни сајт Апелационог судаАпелациони суд у Београду
Апелациони суд у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Сретен Јоцић, звани Јоца Амстердам, правоснажно је данас ослобођен оптужби да је организовао убиство хрватског новинара Иве Пуканића, док је Жељку Миловановићу потврђена казнa од 40 година затвора, на коју је осуђен као извршилац убиства, одлучио је Апелациони суд у Београду.

Апелациони суд је саопштио да је пресуда за Миленка Кузмановића, који је осуђен за помагање, укинута и враћена Специјалном суду на поновни поступак.

У образложењу пресуде Апелационог суда наводи се да је првостепени суд донео правилан закључак да тужилац суду није пружио јасне и недвосмислене доказе за тврдњу о томе да је Јоцић у првој половини 2008. године на територији Републике Србије организовао криминалну групу.

Како је наведено, нема доказа ни да су Миловановић и Кузмановић, као и загребчани Роберт и Лука Матанић, Амир Мафалани, Бојан Гудурић и Слободан Ђуровић, постали припадници ове групе и тако организовани извршили убиство Пуканића.

Сретен Јоцић се налази на издржавању друге казне од 15 година затвора, на коју је осуђен због подстрекивања на убиство Горана Марјановића 1995. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала