Фифа размишља ретроактивно

© Фото : freeimages / colin bamfordФудбалски терен, илустрација
Фудбалски терен, илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Првенство света у фудбалу 2022. године, како се испоставило, биће четири дана краће него обично и трајаће 28 дана. Мундијал ће бити пребачен за новембар-децембар и одржан у време које никоме не одговара јер су челници Фифе одједном „открили“ да лети темепература у Катару достиже и до 50 степени Целзијуса.

Чиновници Фифа дошли су до невероватног „открића“ које их је погодило као гром из ведра неба. Испоставило се да је лети, када се по плану одржава првенство, у Катару невероватно вруће, јер температура достиже 50 степени Целизијуса.

Трчање за лоптом, у том случају, преко терена више није спорт високих достигнућа и забава за публику, већ прави смртни ризик.

Коначна одлука је на извршном комитету Фифе, који ће се окупити у Цириху 19–20. марта, али експерти сматрају да је питање практично решено, па то чини ситуацију скандалозном.

У европским земљама се управо одвијају национална првенства, па је њихово померање немогуће због густог распореда.

Због нове одлуке Фифе биће свима лоше — и фудбалерима, и клубовима, и спонзорима, да не говоримо о публици.

Уговори за телевизијски пренос мечева европских првенстава одавно су склопљени. Ко ће платити у том случају штету? Фифа?! Тешко. А како ће се одрадити рекламни уговори? Или ће Европљани послати на првенство света уместо својих звезда некакве неискусне јуниоре, други тим?

Оно што је занимљиво је да се све ово дешава у тренутку када је за домаћина Мундијала изабран Катар.

Чиновници Фифе су детаљно проучили понуде шеика за припрему инфраструктуре такмичења, побољшање саобраћајне доступности спортских објеката и осигурања безбедности, али потпуно су заборавили да се распитају за особености климе.

А сада ће сви морати да испаштају. Ако се сетимо још и многих других скандала у Фифи, између осталог финансијских, нехотице се намеће закључак да је овој стурктури потребна хитна реформа.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала