Руски дизајнери у новој сезони предлажу романтику, хипи и ноар

© SputnikМода - Илустрација
Мода - Илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Предстојеће лето обећава нам разноврсност, бар када је о моди реч. Неки од водећих руских дизајнера кажу да ће у тренду посебно бити црне хаљине с отвореним раменима или леђима и женствене сукње средње дужине, с раскошним наборима, као и цветни принтови.

Романтика, ноар и стил седамдесетих модни су трендови за сезону пролеће-лето 2015.

И романтика и ноар

„Ново лето обећава разноврсност. С једне стране, у моди су романтична лакомисленост: цветни принтови, пастелне боје и лагане силуете. С друге, у тренду је тема ноара, а пре свега црне хаљине с отвореним раменина или леђима. Такође, носиће се женствене сукње средње дужине, с раскошним наборима“, наводи руски модни дизајнер Игор Чапурин.

У моду се, додаје Чапурин, враћа и декор у стилу арт нова, а посебно ће пожељни бити украси од перја, кристала и везени детаљи.

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаНеки од водећих руских дизајнера кажу да ће у тренду посебно бити хаљине с отвореним раменима или леђима као и цветни принтови.
Неки од водећих руских дизајнера кажу да ће у тренду посебно бити хаљине с отвореним раменима или леђима као и цветни принтови.  - Sputnik Србија
Неки од водећих руских дизајнера кажу да ће у тренду посебно бити хаљине с отвореним раменима или леђима као и цветни принтови.

„Пролеће се не може замислити без лаганих хаљина, које ће бити прилично комотне — оверсајз. Што се тиче боја, актуелне су нијансе ментола, хладни тонови розе и жуте, као и нијансе злата и меда. Широке панталоне ће изгледати веома савремено на пролеће и лето, али и кратки и уски модели који откривају глежњеве“, најављује Чапурин.

Хипи је поново у моди

„Један од најистакнутијих трендова у предстојећој сезони јесте стил седамдесетих: слободне силуете, дугачке сукње које слободно падају, баршун на асесоару и торбама. Други приметан тренд је крупан цветни принт“, каже руска дизајнерка Алена Ахмалудина.

Исто мисли и модна дизајнерка Маша Цигаљ, која такође препоручује слободну силуету. „Најистакнутији тренд су широке лепршаве панталоне, које се могу носити са ципелама на штикле, као и са спортском обућом. Такве панталоне пристају свакој фигури. Исто тако, као и нијансе плаве, која поново улази у моду — оне пристају људима са сваком бојом косе и коже“, каже Маша Цигаљ.

Према њеним речима, у моду се враћа и зелена боја, а у тренду ће бити и женствене, лагане и лепршаве хаљине у комбинацији са спортском обућом.

Маша Цигаљ је додала да ће се у предстојећој сезони носити ствари надахнуте хипи стилом: хаљине с асиметричним изрезом, геометријски принтови, лепршаве линије, појаси у боемском стилу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала