Дивац добио функцију у Сакраменту

© AP PhotoВладе Дивац
Владе Дивац - Sputnik Србија
Пратите нас
Прослављени кошаркашки репрезентативац и председник Олимпијског комитета Србије именован је данас за потпредседника „Сакраменто кингса“ из НБА лиге, а добио је и задужења у спортском сектору.

Сакраменто је вечерас саопштио да је Дивац добио нову функцију која гласи „потпредседник за кошаркашке и клупске активности“, а која је направљена специјално за њега.

У Олимпијском комитету Србије Бети је вечерас речено да ће Дивац остати на садашњој функцији до краја олимпијског циклуса, како је раније било планирано. Следећи олимпијски циклус завршава се после Игара у Рио де Жанеиру 2016. године.

Дивчеве дужности ће бити да саветује већинског власника Вивека Ранадивеа, чланове управе коју води генерални менаџер Пит Д'Алесандро, као и стручни штаб који води тренер Џорџ Карл.

Дивац је тако добио званично највишу функцију у кошаркашком сектору клуба.

„Велика је част што се враћам у град који ми је обезбедио цео живот незаборавних искустава. Сакраменто и цела организација Кингса су ми увек били у мислима и често сам сањао да имам неку улогу у помагању нашим сјајним навијачима да дођу до главне награде у НБА. Хвала Вивеку на овој шанси и радујем се стицању нових драгоцених успомена“, рекао је Дивац.

Ранадиве је казао да је Дивац велики глобални филантроп.

„Он има јединствени угао посматрања ствари и глобални углед, који ће само додатно подићи нашу организацију широм света“, рекао је Вивек Ранадиве.

Дивац је био један од капитена Сакрамента (уз Криса Вебера) у периоду од 1999. до 2005. године, али је био и предводник екипе у њеном најуспешнијем периоду.

Дивац ужива велики углед у престоници Калифорније, а тамошњи медији и навијачи га посматрају као једног од најважнијих играча у историји клуба. Његов дрес са бројем 21 је повучен из употребе.

Најтиражнији лист у Сакраменту и пети најтиражнији у Калифорнији, Сакраменто, оценио је да је Дивац „иконична међународна спортска фигура и највољенији играч у ери Кингса у Сакраменту“.

„Дивац је буквално био сидро, емотивно и друго, тима Кингса у његовој најуспешнијој ери… У Сакраменту је био прво значајно појачање клуба и постао је његов заштитни знак. Ниједан играч Кингса није био видљивији, ни толико укључен у заједницу, нити је ико био такав симбол организације док је постајала међународни феномен“, навео је овај лист.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала