Вукчевић: Нема доказа против Стојановића

© AP PhotoВладимир Вукчевић
Владимир Вукчевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да не зна шта од доказа поседује Еулекс али да се, када је реч о сазнањима српског Тужилаштва, посланик Српске напредне странке и бивши официр Војске Југославије Момир Стојановић није појавио као потенцијални починилац ратних злочина.

У интервјуу за Вечерње новости, Вукчевић је рекао да српско Тужилаштво за ратне злочине третира злочин у Мејама код Ђаковице и да има одређена сазнања о том догађају и евентуалним починиоцима.

„Момир Стојановић се до сада није појавио као потенцијални починилац кривичног дела ратних злочина, али не знам шта од доказа поседују колеге из Еулекса“, рекао је Вукчевић.

Вукчевић је рекао да питање због чега су оптужнице подигнуте баш сада, а не раније, залази у домен политике, а не правосуђа, али је и додао да је спреман да уз одговарајуће сагласности надлежних органа провери и овде наводе који се стављају на терет Стојановићу и осталима са потернице.

Габриеле Меучи шеф Еулекса на Косову - Sputnik Србија
Двадесет осумњичених за злочине у Ђаковици

Општински суд у Ђаковици расписао је недавно потернице против више Срба из тог града за наводне ратне злочине почињене током рата на Косову 1999. године. Међу осумњиченима је и Стојановић, који је за време рата био начелник безбедности Приштинског корпуса Војске Југославије.

Одговарајући на питање да ли се проверају и оптужбе на рачун начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића, Вукчевић је рекао да тужилаштво проверава све наводе који доспеју до њега и да је тако учињено и 2009. године, када је установљено да нема доказа који би теретили Диковића. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала