Полицајац у САД убио црног тинејџера

© Фото : Kenn KiserСаобраћајна несрећа
Саобраћајна несрећа - Sputnik Србија
Пратите нас
Полицајац из Висконсина убио је, по свему судећи, ненаоружаног афроамеричког тинејџера, што је изазвало протест на месту убиства, изјавио је шеф полиције Медисона Мајк Ковал и додао да је полицајац дошао на место убиства због пријављеног узнемиравања у петак око 18.30 сати по локалном времену.

Провалио је у стан, у који је ушао и 19-годишњи младић осумњичен и за један недавни напад. Уследила је борба између осумњиченог и полицајца у којој је тинејџер убијен, изјавио је Ковал.

На снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама види се око 100 демонстраната на месту убиства који пред полицајцима узвикују слогане попут: Коме можете веровати? Полицији не можете“.

Већина демонстраната је после тога протестовала испред зграде градске скупштине у Медисону, што се види на основу видео-снимака објављених на Твитеру, наводи Ројтерс, и закључује да није јасно да ли је неко ухапшен.

Лист Висконсин стејт џурнал је објавио да су се другови убијеног тинејџера, којег су демонстранти идентификовали као Ентонија Тонија Робинсона, окупили на месту убиства. О Тонију су рекли да је био особа веселе нарави, преноси Б92.

Градоначелник Медисона Пол Соглин је изјавио да ће бити спроведена опсежна истрага о убиству, у складу са новим законом државе.

Ово је неописива трагедија. Очекујем да ће бити много гнева и незадовољства, рекао је градоначелник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала