Дејвис куп – Србија победила Хрватску са 5:0

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICВиктор Троицки
Виктор Троицки - Sputnik Србија
Пратите нас
Тениска репрезентација Србијe победила је Хрватску са 5:0 у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа, а последњи поен Србији донео је Виктор Троицки, који је у недељу савладао Мата Делића са 2:0.

Троицки је тријумфовао са 6:4, 6:3 после 55 минута игре.

Српски тенисер није имао већих проблема да дође до победе над 158. играчем на АТП листи. Троицком је у оба сета био довољан по брејк да дође до тријумфа.

Србија је у суботу обезбедила пласман у четвртфинале Дејвис купа, а у недељу је четврти поен донео Филип Крајиновић, који је са 2:0 савлдао Франка Шкугора.

Репрезентација Србије је тако први пут у Светској групи Дејвис купа остварила максималну победу од 5:0 над ривалом.

Првог дана такмичења, Србија је повела са 2:0, победама Ђоковића над Матом Делићем (3:0) и Троицког у мечу са Борном Ћорићем (3:2).

Србија се четврти пут у последњих шест година пласирала међу осам најбољих репрезентација у Дејвис купу.

У четвртфиналу ће наши тенисери играти против победника дуела између Аргентине и Бразила.

Обрадовић: Померене су границе између Србије и Хрватске

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је данас да је сусрет између Србије и Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа у Краљеву померио све границе између те две државе.

У Краљеву су померене све границе и догодило се нешто што се у историји од када смо ми и Хрватска одвојили није десило. Није се звиждало хрватској химни, Хрвати су овде дочекани изузетно и заједнички смо послали у свет слику да смо ми две изузетне европске државе које су показале шта су култура, спорт…, рекао је Обрадовић новинарима у Краљеву.

Обрадовић је честитао Краљевчанима на топлом пријему обе репрезентације.

Свака част Краљевчанима, показали су да су краљеви навијања, и шта значи бити прави домаћин, јер смо се овде заиста пријатно осећали, рекао је Обрадовић.

Хрватски медији су такође у више прилика истакли да је дочек њихове репрезентације у Краљеву и атмосфера током сусрета била изузетно пријатељска. Тренер хрватске репрезентације Жељко Крајан рекао је после сусрета да је све било изванредно, али је у шали додао да једино српски играчи нису били прави домаћини“, јер су све мечеве решили у своју корист.

Он је похвалио српске репрезентативце, рекавши да је свима пуно значила подршка Новака Ђоковића, као и да му много значи повратак Виктора Троицког у пуном сјају, после суспензије због избегавања допинг теста.

После свега издржаног, Виктор је међу нама, пун енергије, снаге, побеђује и предлажем Холивуду да о њему сними филм, рекао је Обрадовић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала