Путин потписао закон о Развојној банци БРИКС-а

© Фото : Скриншот"И сви који данас као мантру понављају да се у данашње време рат не може добити, морају да признају – Путин је добио битку за Украјину“, читалац Зидојче Цајтунга из Хановера
И сви који данас као мантру понављају да се у данашње време рат не може добити, морају да признају – Путин је добио битку за Украјину“, читалац Зидојче Цајтунга из Хановера - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о ратификацији споразума о новој Развојној банци БРИКС-а, а документ је приложен на званичном сајту за правне информације.

Споразум о стварању банке био је потписан у јуну 2014. године у бразилском граду Форталезе. Банка ће постати једна од најкрупнијих институција развоја са најављеним капиталом од 100 милијарди долара. Она ће финансирати крупне инфраструктурне пројекте у државама БРИКС-а и земљама у развоју.

Лидери земаља чланова БРИКС - Sputnik Србија
Развојна банка БРИКС-а, достојна алтернатива ММФ-у

На лето ће бити одржана прва седница Савета директора БРИКС-а у Уфи на којој ће бити донете одлуке о кандидатури председника и заменика председника банке БРИКС-а. Министарство финансија Русије очекује да банка развоја БРИКС-а почне да функционише крајем 2015. године, а кроз четири до пет година ће прорадити у целини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала