У Србији већи број напада на националној основи

© Wikipedia / Борис ДимитровПолиција Србије
Полиција Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Од октобра до децембра прошле године регистрован је пораст броја напада на Албанце и Горанце у Србији, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, уз оцену да је то последица инцидента на фудбалској утакмици Србије и Албаније, 14. октобра 2014. године.

По његовим речима, већи број напада регистрован је у односу на исти период 2013. године.

„Регистрован је 31 случај напада на Албанце и Горанце након те утакмице, од чега су у Војводини извршена 24, а у централној Србији седам напада. Због тих напада, подигнуте су кривичне пријаве против 19 особа“, рекао је Стефановић на седници одбора за одбрану и безбедност.

На југу централне Србије и у Копненој зони безбедности МУП је забележио 19 оружаних напада на припаднике снага безбедности са територије Косова у којима није било настрадалих.

„И даље ћемо инсистирати код представника Еулекса и других релевантних институција да се реши случај убиства припадника жандармерије Стевана Синђелића“, нагласио је Стефановић, преноси агенција Бета.

Он је навео да је на простору Косова и Метохије регистровано 29 случајева етнички мотивисаних напада на Србе, што је у поређењу са истим периодом 2013. године, значајно повећање. У тим нападима су повређене две особе српске националности.

Министар је истакао да је од октобра до децембра број илегалних миграната у Србији повећан за три пута, а рекао је и да је тежиште полицијског рада усмерено на откривање оних који их кријумчаре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала