Сведок: Од других сам чуо да је Ивановић био на месту убистава

© AFP 2023 / Саша ЂорђевићОливер Ивановић
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Сведок тужилаштва Черкин Ибиши, пензионисани новинар из Косовске Митровице, рекао је данас на суђењу групи Срба за злочине над Албанцима да није био присутан на месту злочина 14. априла 1999. године, али да је од других чуо да је оптужени лидер СДП Оливер Ивановић био на месту убистава.

Током давања исказа у Основном суду у северној Косовској Митровици, дванаести сведок Тужилаштва је рекао да је Ивановића познавао јер је био новинар, а оптужени спортиста.

Додао је да је Ивановића видео крајем фебруара 1999. године у полицијској униформи са пушком на рамену и да је тада са њим разменио неколико речи.

„Он ме је видео и ословио надимком – Ћеро, ћеро, а ја сам му узвратио питањем: – И ти си ту, Оља?, и добио одговор: – Јес, вала“, рекао је сведок, пеноси агенција Бета.

Ибиши је на питање тужиоца да ли је Ивановић био командир полиције одговорио да нема таквих информација, али да је од других људи чуо да је Ивановић 14. априла 1999. године био у улици где се, како је рекао, догодио ужасан масакр.

Ибиши у периоду после рата 1999. године није сретао Оливера Ивановића.

Судско веће је током испитивања сведока посебно занимало како га је оптужени ословљавао надимком при сусрету иако га није познавао.

У току је пауза, после које ће исказ пред Судским већем дати следећи сведок – Бесник Сајдију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала