АП тужио Стејт департмент због мејлова Хилари Клинтон

© SputnikЊени помоћници нису тада предузели никакаве мере како би заштитили њену личну електронску пошту на серверима Стејт департмента.
Њени помоћници нису тада предузели никакаве мере како би заштитили њену личну електронску пошту на серверима Стејт департмента. - Sputnik Србија
Пратите нас
Агенција Асошијeтeд прес поднела је данас тужбу против америчког Стејт департмента са захтевом да се објави електронска пошта и документи владе из времена када је Хилари Клинтон била државна секретарка.

Тужба је поднета после више захтева по Закону о доступности информација, који нису испуњени. Међу њима је један захтев који је АП изнео пре пет година, као и више њих из лета 2013. године.

Поступак АП-а уследио је дан пошто је Хилари Клинтон проговорила о спорној употреби приватног и-мејл налога док је била државна секретарка, што је противно америчким прописима.

Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Хилари Клинтон користила приватни мејл јер јој је тако било лакше

Захтев америчке новинске агенције тиче се њених јавних и приватних календара састанка и обавеза, преписке са дугогодишњим сарадницима који би могли имати и важну улогу у кампањи за председника САД, коју се очекује да ће најавити; као и електронске поште у вези с акцијом на Осаму Бин Ладена и програма праћења Националне безбедносне службе.

Хилари Клинтон се сматра најозбиљнијим кандидатом Демократске партије за председника САД, због чега се очекивала непроблематична кампања, али ју је донекле осујетио инцидент с њеним приватним и-мејл налогом док је била шефица дипломатије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала