Отмичари детета са Вождовца познати француској полицији

© Фото : Kenn KiserСаобраћајна несрећа
Саобраћајна несрећа - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да су отмичари детета на Вождовцу имали оригиналне француске пасоше, и да су од раније познати полицији Француске.

Због отмице двогодишње девојчице у Београду ухапшено је троје држављана Француске, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Србије.Ухапшени су М. С. (45), С. А. Г. (50) и Ш. Е. К. (25), осумњичени да су данас отели дете у насељу Браће Јерковића, у београдској општини Вождовац.

Након свеобухватне и опсежне акције припадника МУП-а, осумњичени су ухапшени око 15.00 сати на подручју Сремске Митровице.

Девојчица је нађена без повреда и враћена родитељима, а осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити предати Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је отмица окончана после полицијске потере и да је била ангажована и Гранична полиција, која је имала задатак да спречи отмичаре да са дететом пређу границу.    

„Ради се о лицима која су имала криминогену прошлост. Оно што је добро је да су они сад у нашим рукама и очекујемо пуну кривичну одговорност, а ја се надам и најтеже санкције“, рекао је Стефановић за Радио-телевизију Србије (РТС).

Према његовим речима, у наредним сатима уследиће истрага о томе зашто је баш ово дете отето и зашто баш у овом тренутку, а полиција ће радити „целу ноћ“.

Министар је казао да се у овом трентку не зна која земља је била коначно одредиште отмичара, али да су кренули најкраћом рутом према Мађарској или Хрватској.

„Ми смо затворили све излазе са ауто-пута у целој Србији, јер нисмо знали да ли је то можда варка, да ли је то неко резервно возило, да ли постоји још једно возило…“, објаснио је он и похвалио саобраћајну и граничну полицију.

Стефановић је рекао да су отмичари у једном тренутку зауставили возило и покушали да дете склоне или чак „баце преко ограде“, али да је то спречено брзом реакцијом полицајаца на терену.

Он је додао да се још увек не зна да ли је слика у пасошу који су отмичари припремили за отето дете заиста фотографија жртве. Прецизирао је да је дете на слици мање, али да би то могла бити старија фотографија жртве отмице.

„То ћемо знати сутра током дана. Имаћемо више информација кад од француских колега добијемо детаљне информације око овог пасоша“, рекао је министар полиције, истичући да ће органи Србије радити у садејству са француским властима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала