Две комисије ће утврдити узрок несреће

Пратите нас
"Одговорност осећам и ја и сви моји сарадници”, рекао је начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић.

"Не делимо одговорност, свако је одговоран за свој део, а колико ко утврдиће надлежни органи", рекао је начелник Генералштаба на конференцији за новинаре.

"Не може човек бити неодговоран за рад организације ако је на њеном челу и сваког појединца који је чини. Осећам своју одговорност, она ће бити расправљена, да ли је има или је нема", истакао је Диковић.

Срушио се хеликоптер који је превозио бебу - Sputnik Србија
Сутра дан жалости у Србији

Хеликоптер који се срушио био је једна од најисправнијих летелица у ратном ваздухопловству Србије, посада најбоље што је јединица Војске Србије могла да понуди, а најоптималнији услови за слетање били су на аеродрому Никола Тесла у Београду, саопштено је на конференцији за новинаре у Дому Војске Србије.

Формиране су две комисије за утврђивање узрока несреће које имају задатак да утврде зашто је до несреће дошло, ко је евентуално одговоран, као и узроке теничке природе. Рок за завршетак њиховог рада је 30. март.

Генерал Диковић је оценио да је несрећа, у којој је страдало седам особа, велика трагедија за породице страдалих и војску Србије.

"До сада су из пожара, снежних мећава и поплава ови хероји спасили хиљаде живота, али живот једне бебе нису успели да спасу", рекао је генерал.

Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Србија потресена трагедијом

Командант 204. ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Предраг Бандић рекао је да метеоролошка ситуација није била неповољна, већ сложена, толико да се у њој могу снаћи пилоти са таквом опремом и нивоом оспособљености.

"Да је ситуација била неповољна, не бисмо се упутили у овакав задатак", рекао је Бандић.

Ово најтежа несрећа у Србији са тако трагичним исходом у Србији од 1996. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала