Породици страдалог лекара биће решено стамбено питање

Пратите насTelegramOdyssey
Нови Пазар ће збринути породице лекара хероја

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић рекао је ће породици лекара Џевада Љајића бити решено стамбено питање, док ће супруга Мирослава Веселиновића добити стални посао.

На комеморацији суграђанима који су погинули приликом пада хеликоптера, Махмутовић је рекао да ће град о њиховој деци бринути колико буде могао.

Делови палог хеликоптера - Sputnik Србија
Срца испуњена тугом - опроштај од настрадалих

Синоћ смо захваљујући разумевању нашег привредника, власника компаније Квеле‟, решили стамбено питање за породицу Џевада Љајића. За Мирослављеву супругу Добрилу биће обезбеђен посао. Изражавамо велико саучешће породицама погинулих пилота, који су такође обављајући своју дужност изгубили животе‟, рекао је Махмутовић.

Он је истакао да ће се сви у том граду сећати ових великих људи, који су живот дали да помогну пацијенту.

У име колектива Службе анестезије и реанимације, доктор Нермин Душтинац рекао је да у Србији још има људи који су спремни да се жртвују за друге.

Љубиша Диковић - Sputnik Србија
У Србији Дан жалости, две комисије испитују пад хеликоптера

У овом суровом времену поремећених вредности, још увек постоје људи спремни за жртву, људи који воле, јер само љубав може спасити свет‟, рекао је Душтинац.

Он је истакао да у земљи где је важно где ће хеликоптер слетети, а не и да ли ће слетети, постоје појединци спремни да положе свој живот у име хуманости‟. Душтинац је рекао да ће њихова деца моћи да осећају, а касније и да сазнају да су њихови очеви били хероји једног времена.

Директор Опште болнице Мирсад Ђерлек истакао је да је ово највећа трагедија која је задесила ову установу од њеног оснивања.

Комеморацији су присуствовали чланови породице преминулих, бројни здравствени радници, градско руководство и грађани.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала