Меркелова: Спремни смо, али не желимо нове санкције против Русије

© Sputnik / Николај Лазаренко / Уђи у базу фотографијаМеркелова ће, како је најављивано, директно по повратку из Москве говорити на овом скупу, а њен говор се, истичу аналитичари, очекује са великим нестрпљењем.
Меркелова ће, како је најављивано, директно по повратку из Москве говорити на овом скупу, а њен говор се, истичу аналитичари, очекује са великим нестрпљењем. - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да је Европска унија спремна, али да не жели да наметне нове санкције Русији због ситуације у Украјини.

Наравно, ми смо спремни за нове санкције, уколико буду неопходне, али их не желимо, рекла је она новинарима у Берлину, после разговора са председником Украјине Петром Порошенком.

Петро Порошенко - Sputnik Србија
Порошенко обећао да ће Украјина повратити Крим

Коментаришући годишњицу припајања Крима Русији, Меркелова је рекла да западне земље неће заборавити понашање Русије у том случају, али да је тренутно стање такво да је неопхдно да се ситуација у Украјини реши мирним путем.

Крим и Севастопољ припојили су се Русији након референдума, 16. марта прошле године у којем је већина бирача (96,77 одсто), уз излазност од 83,1 одсто, била за припајање Русији.

Нећемо то заборавити, узимајућу у обзир и чињеницу да је због тога Европска мировни поредак доведен у питање. Зато је важно да радимо како би дошли до мирног решења и да не дозволимо да територијални интегритет Украјине поново буде под знаком питања, рекла је Меркелова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала