Шутановац: ВБА прислушкивала СРС

© Flickr / Foto servis DS / KONTRAFOTOДраган Шутановац
Драган Шутановац - Sputnik Србија
Пратите нас
Одбор Скупштине Србије за контролу служби безбедности непобитно је утврдио да је веродостојан документ о праћењу активности Српске радикалне странке од стране Војнобезбедносне агенције, изјавио је данас члан тог Одбора Драган Шутановац.

Ово је потпуно у сукобу са оним што је говорио министар одбране Братислав Гашић, који након данашњег закључка може само да да оставку или да буде смењен, рекао је Шутановац за агенцију Бета.

У документу који је раније у Скупштини представио заштитник грађана Саша Јанковић, наводи се да је ВБА вршила праћење и контролу активности СРС 15. новембра 2014. године, када је организован митинг у центру Београда поводом повратка Војислава Шешеља у Србију.

Како је рекао Шутановац, Одбор је утврдио да се изашло из законског оквира рада ВБА и наложио генералном инспектору Агенције да у року од 15 дана изврши потпуну инспекцију, предложи мере и пошаље извештај у парламент.

Братислав Гашић - Sputnik Србија
Шутановац тужио Гашића због тврдњи о прислушкивању

Он је додао да је Одбор такође утврдио да су нетачне Гашићеве оптужбе изнете на његов рачун, где је навео да је Шутановац, док је био министар одбране, незаконито прибавио, а касније и злоупотребљавао опрему за пресретање телекомуникација.

Утврђено је да је апарат купљен у складу са законом и да никад није коришћен мимо закона, што такође доводи министра у позицију да поднесе оставку јер је јавно износио неистине, закључио је Шутановац и подсетио да је министра због тих оптужби тужио суду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала