Стефановић: Не желим да се кандидујем за председника ДС-а

© WikipediaТешко је данас бити опозиција у Србији
Тешко је данас бити опозиција у Србији - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Демократске странке Борислав Стефановић рекао је да не жели да се кандидује за председника ДС-а, нити да руши лидера те странке Бојана Пајтића, јер сматра да нема никакве потребе за тим.

Борислав Стефановић је вечерас у Суботици, пред учешће на трибини посвећеној јачању левице у Европи, рекао новинарима да само кандидује нову политику и нов програм“ у нади да ће бити прихваћен, јавила је Радио-телевизија Србије.

Међутим, како је рекао, постоје реалне шансе да не буде прихваћен.

Ако не буде био прихваћен, даћу сву своју снагу и све своје капацитете на талас нове победе која ће са тим новим програмом, а који неће бити мој, бити усвојен у Демократској странци, рекао је Стефановић, који је изразио очекивање победе ДС-а у свим већим градовима на предстојећим покрајинским изборима.

Демократска странка 25 година - Sputnik Србија
ДС – од странке на власти, до владе у сенци

По питању учешћа на овој трибини у организацији невладиног сектора, Стефановић каже да је његова идеја да се окрене грађанима, да чује њихове потребе, у нади да ће његова странка то прихватити кроз нови програм и нови манифест који ће предложити.

Стефановић се нада да ће ДС прихватити те промене и окренути се у левом правцу јер кад ствари не иду добро увек се треба окренути људима, социјалној правди, једнакости и солидарности.

Сматра да је власт ДС-а, и поред свих лоших ствари, била 25 пута боља од свега што се сад дешава, али додаје да то није никакво оправдање.

Тешко је данас бити опозиција у Србији - Sputnik Србија
Пајтић нудио Стефановићу место у влади у сенци

Упитан о конкретним предлозима, Стефановић је рекао да политичке партије треба избацити из јавног сектора, а јавна предузећа треба да воде искључиво професионалци, а да младима треба дати шансу да не морају имати чланску карту да би се запослили.

Сматра да се држава мора окренути повећању социјалних давања и да се мора зауставити, како је рекао, нелегално и неуставно смањивање плата и пензија.

Говорећи о самој Суботици, Стефановић је оценио да у последње две године, односно од како је на власти Српска напредна странка, у овом граду није отворено ниједно ново радно место, а да то није радно место с партијском књижицом.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала