Специјални суд на Косову ће процесуирати мање од десет особа

© AFP 2023Косовска Влада је већ најавила да ће свака особа која буде оптужена за злочине пред специјалним судом добити правну и финансијску заштиту и новчану помоћ за породице
Косовска Влада је већ најавила да ће свака особа која буде оптужена за злочине пред специјалним судом добити правну и финансијску заштиту и новчану помоћ за породице - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар правде Косова Хајредин Кучи изјавио је да му је Главни тужилац Специјалне јединице за истрагу о трговини органима и ратне злочине бивше ОВК Клинт Вилијамсон пренео да ће пред Специјалним судом за злочине ОВК бити процесуиране мање од десет особа.

То ми је речено на састанку на којем је био и Агим Чеку, рекао је Кучи за РТК.

Како је навео Кучи, нико не зна имена оних којима ће се судити, оценивши да би било апсурдно да неко каже како та имена зна.

ОВК - Sputnik Србија
Прве оптужнице за ОВК злочине већ у мају?

Америчка амбасадорка на Косову Трејси Ен Џејкобсон изјавила је јуче у Призрену да је што брже формирање Специјалног суда важно за добробит и будућност Косова.

Овај суд ће отклонити црну мрљу која стоји над ОВК и никако се неће бавити славном борбом ОВК, рекла је она, преноси агенција Бета.

Пресуда - Sputnik Србија
Специјални суд за Косово - за све ће се питати ЕУ

Џејкобсонова је казала да ће суд функционисати по законима Косова, да ће се бавити индивидуалним случајевима, и да неће бити више од 10 случајева који ће се наћи на том суду.

Приштински медији су јављали да „Самоопредељење“, Алијанса за будућност Косова, Иницијатива за Косово и један део посланика ДПК неће гласати за Специјални суд у Скупштини Косова.

За ту одлуку потребно је да гласа 80 од укупно 120 посланика Скупштине Косова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала