Нови сведок убиства Немцова

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаБорис Немцов убијен у центру Москве
Борис Немцов убијен у центру Москве - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови сведок убиства руског политичара Бориса Немцова није чуо пуцањ јер је имао слушалице на ушима, али је видео човека који бежи с места злочина и успео је да га опише, пише „Комерсант“, а преносе „РИА новости“.

Украјински модел Ана Дурицка, која је била с Борисом Немцовом у тренутку када је убијен, није једини сведок убиства политичара, пише „Комерсант“.

Двадесетседмогодишњи сведок ишао је иза пара у моменту убиства. Младић је слушао музику и гледао у екран смартфона, због чега није чуо пуцањ и није видео сам напад. Када је подигао поглед, видео је да „уместо усамљеног пара који је ишао испред њега, на тротоару стоји група људи“, наводи се у тексту.

Хамзат Бакајев и Шагид Бугашев - Sputnik Србија
Осумњичени за убиство Немцова жале се на притвор

„Притом је мушкарац (Борис Немцов), који је пре тога ишао са својом сапутницом, лежао на тротоару уз ограду моста. Његова девојка (Ана Дурицка) стајала је изнад њега, а још један мушкарац (претпоставља се убица) у том тренутку је прескакао банкину између тротоара и коловоза на мосту“, пише овај лист.

Младић је човека који бежи видео само с леђа. Према његовим наводима, мушкарац је био средњег раста, мршав и тамне косе средње дужине. Човек је, како је испричао сведок, био без јакне, у светлим фармеркама и тамној блузи с капуљачом.

Овај опис, како наводи „Комерсант“, не одговара спољашњости Заура Дадајева оптуженог за убиство Немцова, који је крупан човек спортске грађе. Не поклапа се ни марка аутомобила у који је, према наводима сведока, ушао убица.

Заур Дадајев - Sputnik Србија
Истрага: У Немцова пуцао Дадајев

Младић је приметио и две жене које су размениле неколико реченица са сапутницом Немцова, а потом се спустиле низ степенице које с моста воде на обалу реке Москве.

Поред тога, сведок је видео машину за чишћење снега која се зауставила недалеко од места догађаја. Сапутница Немцова је неколико пута трчала до ње. С возачем који није излазио из возила и који је неколико пута отворио прозор, девојка је само кратко разговарала, пише „Комерсант“.

Сведок тврди да је покушао да подигне рањеног мушкарца мислећи првобитно да је пијан. Потом је намеравао да оде, али га је сапутница Немцова молила да је „не оставља саму“. Пришао му је поново, али је овај, како је навео, већ умро. На његовој одећи сведок је видео „мале рупе од метака“.

Борис Немцов - Sputnik Србија
Објављен снимак убиства Бориса Немцова (Видео)

Према „Комерсанту“, адвокати Заура Дадајева који је признао кривицу, планирају да искористе неподударности у исказима новог сведока као доказ да Дадајев није умешан у злочин. Одбрана сматра да је окривљени могао сам себе да оптужи.

Руски политичар Борис Немцов, који је у прошлости заузимао високе позиције у руској Влади, а затим прешао у опозицију, убијен је у центру Москве 28. фебруара увече.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала