И у недођији служе пиво

Пратите насTelegramOdyssey
Колико сте далеко спремни да идете због пића? Представљамо вам „барове на крају света“, најудаљенија места где се можете освежити и уживати, уколико се икада нађете усред недођије.

Психолози тврде да чак и у најзабаченијим крајевима света људима треба место на коме могу да се опусте, да уживају у друштву других и да разговарају. У неким од најнеприступачнијих барова на свету посетилац може да предахне уз вотку са ледом узетим са глечера, да борави у стаблу старом 6.000 година, или да седи у „Ајриш пабу на 3.440 метара висине… Негде у центру недођије.

© WikipediaБар истраживачке станице „Вернадски“ на Антарктику - најјужнији бар на свету, на острву Галиндез. Базу је првобитно основао 1947. године Истраживачки одбор британских Фокландских Острва, а названа је по совјетском минерологу Владимиру Вернадском. Велика Британија ју је 1996. продала Украјини по симболичној цени од једне фунте.
Бар се налази између истраживачких објеката у бази, где су научници први пут открили рупу у озонском омотачу.
Бар Истраживачке станице „Вернадски“ на Антарктику - Sputnik Србија
1/10
Бар истраживачке станице „Вернадски“ на Антарктику - најјужнији бар на свету, на острву Галиндез. Базу је првобитно основао 1947. године Истраживачки одбор британских Фокландских Острва, а названа је по совјетском минерологу Владимиру Вернадском. Велика Британија ју је 1996. продала Украјини по симболичној цени од једне фунте.
Бар се налази између истраживачких објеката у бази, где су научници први пут открили рупу у озонском омотачу.
© Flickr / Baron ReznikБар Истраживачке станице „Вернадски“ на Антарктику - има једну просторију где посетиоци могу да се друже. Британски столари конструисали су га тако да подсећа на рустичне кафиће њихове домовине, али након што је продат Украјинацима, ентеријер му је преуређен у типичан украјински. Свеже пиво и друга алкохолна пића стижу са копна, али бар прави и своју вотку користећи околни лед глечера. Посета објекту је укључена у скоро сваки туристички обилазак Антарктика.
Бар Истраживачке станице „Вернадски“ на Антарктику - Sputnik Србија
2/10
Бар Истраживачке станице „Вернадски“ на Антарктику - има једну просторију где посетиоци могу да се друже. Британски столари конструисали су га тако да подсећа на рустичне кафиће њихове домовине, али након што је продат Украјинацима, ентеријер му је преуређен у типичан украјински. Свеже пиво и друга алкохолна пића стижу са копна, али бар прави и своју вотку користећи околни лед глечера. Посета објекту је укључена у скоро сваки туристички обилазак Антарктика.
© Flickr / erikjohanssonНамче Базар, село на Непалу - последња станица цивилизације пре пустог планинског успона ка Монт Евересту. Село је смештено дуж једне стране Непалског брда, а већ годинама се проширује укорак са повећањем потреба многих истраживача за материјалом и опремом на путу ка Евересту.
Намче Базар, село на Непалу - Sputnik Србија
3/10
Намче Базар, село на Непалу - последња станица цивилизације пре пустог планинског успона ка Монт Евересту. Село је смештено дуж једне стране Непалског брда, а већ годинама се проширује укорак са повећањем потреба многих истраживача за материјалом и опремом на путу ка Евересту.
© Flickr / biggles621Намче Базар, село на Непалу - да би се досегао „Ајриш паб“ на Немче Базару (који је на висини од 3.440 метара), мора се долетети на једини аеродром у близини Евереста, а затим до села Немче – пешице. Успињање ка селу је могуће обавити у једном дану, али је препоручљиво да оно буде бар дводневно како би се избегла висинска болест.
Намче Базар, село на Непалу - Sputnik Србија
4/10
Намче Базар, село на Непалу - да би се досегао „Ајриш паб“ на Немче Базару (који је на висини од 3.440 метара), мора се долетети на једини аеродром у близини Евереста, а затим до села Немче – пешице. Успињање ка селу је могуће обавити у једном дану, али је препоручљиво да оно буде бар дводневно како би се избегла висинска болест.
© Flickr / Danforth1„Санленд баобаб бар“ у Јужној Африци - у једном од највећих баобаб дрвета на свету налази се бар величине вагона. Дрво је високо 21 метар и има 47 метара у пречнику (најшире је на целом континенту).
„Санленд баобаб бар“ у Јужној Африци - Sputnik Србија
5/10
„Санленд баобаб бар“ у Јужној Африци - у једном од највећих баобаб дрвета на свету налази се бар величине вагона. Дрво је високо 21 метар и има 47 метара у пречнику (најшире је на целом континенту).
© Фото : bigbaobab.co.za„Санленд баобаб бар“ у Јужној Африци - ово дрво може да угости до 20 људи, a намештај је постављен тако да прати контуре дрвета. Простор садржи и природни подрум у ком пића остају расхлађена. Санленд баобаб је стар 6.000 година, а претпоставља се и да је један од најстаријих живих организама на планети.
„Санленд баобаб бар“ у Јужној Африци - Sputnik Србија
6/10
„Санленд баобаб бар“ у Јужној Африци - ово дрво може да угости до 20 људи, a намештај је постављен тако да прати контуре дрвета. Простор садржи и природни подрум у ком пића остају расхлађена. Санленд баобаб је стар 6.000 година, а претпоставља се и да је један од најстаријих живих организама на планети.
© Flickr / LHOON„Олд форџ паб“ у Шкотској, на полуострву Кнојдарт - поносни носилац Гинисове титуле Најудаљенијег бара на свету. „Ако желите да скренете са утабане стазе, ово је право место - оно чак нема ни пут. Стићи до тамо је већ авантура“, наводи један веб-сајт. Може се стићи трајектом (који иде једном дневно), или приватним бродом. Може се стићи и аутомобилом, али преко дивље обале где нема пута - само растиње, дрвеће и стење.
„Олд форџ паб“ у Шкотској, на полуострву Кнојдарт - Sputnik Србија
7/10
„Олд форџ паб“ у Шкотској, на полуострву Кнојдарт - поносни носилац Гинисове титуле Најудаљенијег бара на свету. „Ако желите да скренете са утабане стазе, ово је право место - оно чак нема ни пут. Стићи до тамо је већ авантура“, наводи један веб-сајт. Може се стићи трајектом (који иде једном дневно), или приватним бродом. Може се стићи и аутомобилом, али преко дивље обале где нема пута - само растиње, дрвеће и стење.
© Flickr / tiredoflondon„Олд форџ паб“ у Шкотској, на полуострву Кнојдарт - првенствено подигнут као ковачка железара на обали Лох Неса, касније се развио у друштвени клуб за локалне раднике.
„Олд форџ паб“ у Шкотској, на полуострву Кнојдарт - Sputnik Србија
8/10
„Олд форџ паб“ у Шкотској, на полуострву Кнојдарт - првенствено подигнут као ковачка железара на обали Лох Неса, касније се развио у друштвени клуб за локалне раднике.
© Wikipedia / NASAТристан да Куња - најудаљенији насељени архипелаг, далеко од остатка света. Архипелаг се налази на више од 2.000 километара удаљености од најближег насељеног острва, Свете Хелене, и 2.400 километара далеко од најближег континента, Јужне Африке.
Бар Албатрос на острву Тристан да Куња у Атлантском океану - Sputnik Србија
9/10
Тристан да Куња - најудаљенији насељени архипелаг, далеко од остатка света. Архипелаг се налази на више од 2.000 километара удаљености од најближег насељеног острва, Свете Хелене, и 2.400 километара далеко од најближег континента, Јужне Африке.
© Фото : colinsnotes.comГлавно насеље на острву, Единбург Седам Мора, има око 300 људи. Насеље се налази у близини активног вулкана. Мешавина изолације и природне опасности чини да сваком устреба пиће, и због тога је бар „Албатрос“ и направљен.
Бар Албатрос на острву Тристан да Куња у Атлантском океану - Sputnik Србија
10/10
Главно насеље на острву, Единбург Седам Мора, има око 300 људи. Насеље се налази у близини активног вулкана. Мешавина изолације и природне опасности чини да сваком устреба пиће, и због тога је бар „Албатрос“ и направљен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала