Ко је човек који је покушао да спасе „Џерманвингс“

© AP Photo / French Interior Ministry, Francis PellierСпасилачки тим из Француске на месту пада авиона Џермавингза, 24. март 2015.
Спасилачки тим из Француске на месту пада авиона Џермавингза, 24. март 2015. - Sputnik Србија
Пратите нас
Човек који је покушао да спасе путнике и посаду „Џерманвингса“ остао је у сенци Андреаса Лубица, кога медији оптужују да је 24. марта намерно срушио авион.

Пилот Патрик Зондхајмер, остаће вероватно упамћен по последњим речима:

„Отвори та проклета врата! За име бога, отвори врата“, пише „Раша тудеј“.

Били су то последњи вапаји капетана хероја забележени на снимку у црној кутији, док је очајнички молио копилота да му дозволи да се врати у кокпит.

Зондхајмерове молбе су остале неуслишене, након чега је покушао да развали врата секиром.

Авион се спуштао десетак минута, који мора да су Зондхајмеру деловали као вечност, али недовољно дуго за спасавање путника и посаде авиона, наводи РТ.

Зондхајмер (34) је током десет година био капетан дугих летова у „Луфтханзи“ и њеној филијали, компанији „Кондор“. Имао је више од 6.000 часова лета на авионима типа А-320.

У мају прошле године је одлучио да лети за нискотарифну филијалу „Луфтханзе“, компанију „Џерманвингс“, јер је тако могао да ради краће туре и проводи више времена са супругом и двоје деце, објавио је немачи онлајн портал РП.

Руководилац вртића који похађају његова деца, шестогодишња ћерка и трогодишњи син, описује Зондхајмера као „отвореног човека, пуног ентузијазма, спремног да помогне, који је зрачио срећом“.

Бивши колега је Зондхајмера описао као једног од најбољих пилота.

„Био је веома поуздан. Сто одсто сам сигуран да је учинио све што је могуће.“

Зондхајмерова бака Маријан испричала је да је њен унук још као дечак сањао да постане пилот.

„Мој унук је мртав и то због идиота који је убио толико људи“, рекла је она. „Једноставно, не могу то да разумем. Како је могао (Лубиц) то да уради?“, изјавила је она за Мирор.

На друштвеним мрежама су све учесталији апели да се памти херој (Зондхајмер), а не Лубиц, пише РТ.

„Сада ће лудак Андреас Лубиц бити упамћен по несрећи, док ће херојско име капетана Патрика Зондерхајмера бити заборављено“, написао је на Твитеру @ Philligene1.

Корисник @andreastemplin жали што се „медијске куће фокусирају на копилота“, а не на капетана чији је последњи потез у животу био да спасе своје колеге и путнике.

Корисници Фејсбука оформили су неколико група и одали почаст покојном капетану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала