Главаш поново на слободи

© AP PhotoБранимир Главаш
Бранимир Главаш - Sputnik Србија
Пратите нас
Ванрасправно веће Жупанијског суда у Загребу укинуло је у уторак притвор Бранимиру Главашу, осуђеном за ратне злочине против цивила српске националности у Осијеку 1991.
Бранимир Главаш - Sputnik Србија
Главаш хитно пребачен у болницу

Портпарол Жупанијског суда у Загребу Крешимир Девчић изјавио је за агенцију Бета да је ванрасправно веће прихватило жалбу Главашеве одбране на притвор у ком се налази од 5. марта, па ће он у току дана бити пуштен на слободу. Девчић је додао да је и на ту одлуку могућа жалба, али да она не одлаже пуштање из притвора.

Тужилаштво је већ најавило жалбу о којој ће поново одлучивати Врховни суд.

Бранимир Главаш - Sputnik Србија
Главаш шири мржњу преко Фејсбука

У понедељак је тај суд, по захтеву Уставног суда, одлучио да Бранимир Главаш не може да остане у истражном затвору дуже од 5. маја 2016. Уставни суд је тражио изјашњавање Врховног суда пошто је прошле седмице делимично прихватио Главашеву жалбу и укинуо раније решење Врховног суда да му „истражни затвор може трајати до правоснажног окончања кривичног поступка, али не дуже од казне на коју је неправоснажно осуђен“.

Главаш је у истражном затвору у загребачком Реметинцу од 5. марта, када је почео штрајк глађу. Због нарушеног здравља, од недеље је поново завршио у болници.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала