Обамин сенатор оптужен за корупцију

© AP Photo / Mel EvansUS Senator Bob Menendez
US Senator Bob Menendez - Sputnik Србија
Пратите нас
Вишег демократског сенатора из Њу Џерсија Боба Менендеса америчко Министарство правде оптужло је за корупцију.

Оптужбе против демократског сенатора Боба Менендеса из Њу Џерсија потичу из тврдњи о корупцији у вези са његовим односом са офталмологом са Флориде, Саломоном Мелегеном. Наиме, оптужбе се односе на то да је користио своју позицију у Влади како би подстицао пословне интересе својих политичких донатора.

Заједничка истрага ФБИ и Правног одељења показује да је низ летова Менендеса у Доминиканску Републику био на Мелегенов је рачун. Током ових путовања, сенатор је  наводно манипулисао Царинском и пограничном агенцијом САД да прихвати уговор једне од Мелегенових компанија.

Оптужбе се такође односе на то да је Мелеген био један од главних прималаца надокнаде пошто је Менендес залагао у његово име. Државна Ревизија показала је да је Мелеген оштетио владу за 8,9 милиона долара.

У понедељак је Асошијетед прес објавио да пријава може бити поднета и против Мелегена.

Сенатор је тврдио да није учинио ништа нелегално и да не планира да напусти Сенат.

Ми верујемо да су сви сенаторови поступци законити и чињенице ће то потврдити, рекао је Менендесов прес-секретар раније овог месеца у саопштењу, када је први пут најављена оптужница.

Пре Сената, Менендес је провео 13 година у Представничком дому. Као један од водећих демократа, Менендес је био јак савезник Барака Обаме.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала