Шешељ: Надам се да ће ЕУ прекинути преговоре са Србијом

© AP Photo / Darko VojinovicВојислав Шешељ
Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је увек радио у интересу Србије и да се нада да ће због његовог понашања Европска унија прекинути приступне преговоре са Србијом.

„То ми је циљ, јер се у ЕУ налазе српски непријатељи“, изјавио је Шешељ на конференцији за новинаре у седишту СРС.

Он је поновио да се неће добровољно вратити у Хаг и да ће пружити пасивни отпор приликом евентуалног хапшења.

Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Шешељ неће доставити лекарске налазе ни властима, ни Хагу

„(Премијер Александар) Вучић је био паметнији док је био у СРС и њега питајте шта је мислио кад је говорио о ненасилном хапшењу. Свако хапшење је употреба силе и оно може бити мање или више брутално, али је увек примена силе“, казао је Шешељ.

Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Шешељ: Мораће да ме носе у Хаг

Он је додао да није имао никакав контакт са Вучићем или другим представницима власти у вези са хапшењем и да нико од њих није ни покушавао да га контактира тим поводом.

Шешељ је рекао и да су његови последњи потези према Хрватској показали праву суштину српско-хрватских односа који, како је рекао, никада нису били засновани на поверењу и поштењу.

Понашање Србије биће поздрављено и оцењено као озбиљно - Sputnik Србија
Вучић: Нико неће никога хапсити на препад

Поред тога, Шешељ је изнео, како тврди, доказе о корупционашким и криминалним аферама министара просвете и здравља Срђана Вербића и Златибора Лончара. Он сматра да је преко Фонда здравственог осигурања, на чијем је челу Верица Лазић, приликом набавке лекова за државне апотеке у вредности од 92 милиона евра украдено око 10 милиона. Са друге стране, сматра Шешељ, да се преко пројеката реформе образовања који се финансирају преко ИПА фондова, али и Темпуса и Ерасмуса, богати екипа око министра Вербића.

Шешељ је најавио да ће се сутра у 11.00, са високим функционерима СРС, окупити испред Палате правде како би присуствовали рочишту за рехабилитацију генерала Југословенске војске у отаџбини Драгољуба Драже Михајловића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала