Колумбијске банане у „Лидлу“ филоване са 100 кг кокаина

© Flickr / robin_24Банана
Банана - Sputnik Србија
Пратите нас
Бизарни детаљ је то да је кокаин испоручен баш у продавницу „Лидла“ поред које се налази највећа централа полиције у земљи – седиште Јединице за борбу против организованог криминала и команда регионалне полиције централне Чешке.

У једној од продавница „Лидла“ у Прагу у бананама из Колумбије откривена је пошиљка кокаина, чак 100 килограма, који би на црном тржишту код дилера достигли вредност од 7,4 милиона евра, прецизирала је новинарима портпаролка чешке Националне централе за борбу против наркотика Барбора Кудлачкова.

Банане филоване кокаином откривене су у среду у „Лидловој“ продавници на периферији Прага, а јуче је централа повела истрагу заједно са одељењем чешке царине за борбу против шверца дроге.

То је највећа пошиљка кокаина пронађена икада у Чешкој.

„На основу анализа, можемо да потврдимо да је реч о кокаину. У пошиљци је било више од 100 килограма. Полиција је проверила све остале кутије из те пошиљке из Колумбије, али није нађено ништа“, изјавила је Кудлачкова за дневник „Право“.

Дилери би, након што би разредили дрогу, на продаји зарадили око 7,4 милиона евра у предрачуну, додала је Кудлачкова.

Полиција и царина увеле су сада посебне мере за пошиљке које стижу из Латинске Америке.

Истрага претпоставља да су банане филоване кокаином залутале у Чешку грешком, а да су биле намењене нарко мафијама у некој другој земљи Европске уније.

Бизарни детаљ је то да је кокаин испоручен баш у продавницу „Лидла“ поред кога се налази највећа централа полиције у земљи — седиште Јединице за борбу против организованог криминала и команда регионалне полиције централне Чешке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала