„Луфтханза“ прећутала болест копилота

© Flickr / Aero IcarusЛуфтаханза авион Ембрајер EРЈ 195
Луфтаханза авион Ембрајер EРЈ 195 - Sputnik Србија
Пратите нас
Медицинско особље авионске компаније „Луфтханза“ није обавестило немачку Државну авио- службу да је копилот на лету „Џерманвингса“, који се недавно срушио у Алпима, Андреас Лубиц боловао од тешке депресије, пише данас немачки лист „Велт ам зонтаг“

Истрага је открила да је Лубиц имао редовне терапије на психијатри и узимао антидепресиве, лекове за за смирење и друге медикаменте за лечење депресије.

Кокпит авиона - Sputnik Србија
Истрага: Лубиц се лечио од самоубилачких порива

Како наводи немачки лист, медицинско особље „ Луфтханзе“ дужно је да обавести цивилне ваздухопловне власти уколико пилоти пате од било каквих озбиљних болести.

У Лубицовој медицинској документацији види се да је прописано да се немачка државна авио- служба обавести о његовом здравственом проблему, али према саопштењу власти, то се никада није догодило.

Немачка државна авио-служба није била информисана да је Лубицу потребно лечење, цитира „Велт ам зонтаг извор из те службе.

Према писању немачког листа, компанија „Луфтханза је одбила да коментарише ове наводе.

Француски истражитељи окончали су потрагу за телима жртава из авиона Џерманвингса“, који се срушио у француским Алпима, када је погинуло 150 путника и 6 чланова посаде.

Неименовани француски званичник рекао је да је потрага за телима жртава окончана, али да се потрага за личним стварима жртава наставља.

Према његовим речима, Луфтханза је ангажовала специјализовану фирму која ће уклонити олупине авиона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала