Грчка ће испунити своје обавезе према ММФ-у

© AP PhotoЗаставе Грчке и ЕУ на Грчкој амбасади у Бриселу
Заставе Грчке и ЕУ на Грчкој амбасади у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар финансија Грчке Јанис Варуфакис уверио је директорку ММФ-а Кристин Лагард да грчка Влада намерава да испуњава своје финансијске обавезе, каже се у саопштењу Министарства финансија Грчке на крају састанка Варуфакиса и Лагардове.

Неформални састанак је трајао два и по сата у Вашингтону. Разговор је одржан у веома пријатној атмосфери и био веома продуктиван, саопштило је Министарство финансија.

Застава Грчке - Sputnik Србија
Да ли ће Грчка испунити финансијске обавезе

Углавном је било речи о плану реформи грчке Владе. Министар финансија ја нагласио да је Влада припремила план разноврсних и дубоких реформи који је детаљно објаснио Лагардовој, каже се у саопштењу владиног ресора.

Варуфакис и Лагардова су разменили мишљења и о томе како конкретно повећати ефикасност преговора у оквиру Бриселске групе, као и пружање техничких података Атини.

Западни медији су последњих дана саопштавали позивајући се на анонимне изворе да Атина, наводно, одбија да отплаћује кредите. Представници Владе Грчке су ово одбацили, саопштивши између осталог, да ће 9. априла уплатити редовну траншу ММФ-у у износу од 450 милиона евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала