Нестанак албанског младића нема везе са инцидентима у Митровици

© Flickr / Marco FieberМост на Ибру, Косовска Митровица
Мост на Ибру, Косовска Митровица - Sputnik Србија
Пратите нас
Младић који је синоћ у полицијској станици у северној Косовској Митровици пријављен као нестао није још пронађен, а случај нема везе са инцидентима који су се догодили у граду претходних дана.

Регионални командир Косовске полицијске службе (КПС) за север Косова Жељко Бојић рекао је да није тачна информација да је пронађено тело албанског младића и додао да ће потрага бити настављена све док услови то дозвољавају.

„Оперативни рад на расветљавању овог догађаја је у току“, рекао је Бојић агенцији Бета и додао да су узете изјаве од лица која могу да помогну у томе.

Мост на Ибру, Косовска Митровица - Sputnik Србија
Пет повређених у новим инцидентима у Косовској Митровици

Заменик директора Полиције Косова за север Бесим Хоти, данас је потврдио пријаву нестанка 17-годишњака са презименом Аљуши, и приштинским медијима изјавио да је Аљуши "после извршене крађе" бежао према реци Ибар где је пронађено његово тело.

Хоти је изјавио да случај нема никакве везе са последњим инцидентима на северу Митровице.

"Апсолутно не, нема везе са последњим инцидентима", рекао је Хоти за радио Слободна Европа, а преноси Бета.

Објашњавајући своју изјаву да је младић по презимену Аљуши бежао после покушаја крађе, Хоти је рекао да имају изјаву сведока који је био са њим.

"Били су заједно са циљем извршења крађе и после тога су бежали у правцу Ибра", рекао је Хоти.

Мост у Косовској Митровици - Sputnik Србија
Малолетник убоден ножем у груди у Северној Митровици

У међувремену, командант Кфора, италијански генерал Франческо Паоло Фиљуоло, данас је овластио јединицу ронилаца Безбедносних снага Косова да буде део операција потраге за младићем албанске националности, чији је нестанак пријављен у ноћи између петка и суботе.

Према саопштењу Кфора, одобрење је издато након захтева шефа оперативе полиције Косова за Север, које је достављено преко Министарства унутрашњих послова Косова, а по налогу дежурног тужиоца.

„Регионална полиција Косова на северу ће бити одговорна за координацију ове активности, заједно са јединицом ронилаца БСК и представницима Кфора. БСК ће подићи привремени центар роњења на јужном делу реке, пошто Кфор тренутно нема капацитет ронилаца на Косову. Данашња хуманитарна активност је слична активности која је остварена у јулу прошле године, када је командант Кфора овластио јединице БСК да делују у језеру Газиводи, у општини Зубин Поток“, каже се у саопштењу Кфора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала