Нови инциденти на Косову и Метохији

© Flickr / Marco FieberМост на Ибру, Косовска Митровица
Мост на Ибру, Косовска Митровица - Sputnik Србија
Пратите нас
Тројица младића српске националности повређена претходне ноћи у пуцњави у северном делу Косовске Митровице, двојица су збринута у здравственом центру у том граду и нису животно угрожени, сазнаје Спутњик. Пуцано на полицијско возило у Косовској Митровици.

Тројица младића српске националности повређена су претходне ноћи у пуцњави у северном делу Косовске Митровице, збринути су у здравственом центру у том граду и нису животно угрожени, а трећи, са лакшим повредама, након прегледа је пуштен на кућно лечење, потврдио је за Спутњик заменик регионалног директора косовске полиције Бесим Хоти.

„Нападач је идентификован и за њим се интензивно трага“, рекао је Хоти.

Инцидент се догодио нешто после један сат иза поноћи испред једног од локала у овом граду.

„Не знамо тренутно мотив напада, а у локалу испред ког је дошло до пуцањаве налазило се око 70 гостију“, рекао је Хоти.

Дежурни ортопед у митровичкој болници доктор Љубомир Јакшић изјавио је да су током ноћи примили два пацијента који су имали повреде нанете ватреним оружјем — један пацијент С.М. (26) оперисан је током ноћ и има устрелну повреду десног стопала и налази се на одељењу интензивне неге.

Његово стање је стабилно, рекао је Јакшић, додајући да је други пацијент Т.П. (24) повређен рикошетом и да је смештен на одељење ортопедије, као и да је у стабилном стању.

На овај начин је настављена серија инцидената у Косовској Митровици која је отпочела прошле недеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повређен у близини главног ибарског моста.

Пуцано на полицијско возило у Косовској Митровици

Непознати нападачи пуцали су рано јутрос на возило Косовске полиције које је било паркирано испред Здравственог центра у северном делу Косовске Митровице.

Инцидент се догодио јутрос око 2, повређених није било, али је на возилу причињена материјална штета, изјавио је Спутњику заменик регионалног командира Косовске полиције Бесим Хоти.

На возилу је пробушена једна гума и оштећено је стакло, рекао је Хоти и нагласио да у тренутку напада у возилу није било полицајаца.

Хоти је саопштио да се трага за једним лицем, чији идентитет није навео, а који је осумњичен за ово кривично дело. Инцидент се догодио након што су у Митровици у пуцњави повређене три особе испред једног од овдашњих кафића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала