Мали хеликоптер слетео код америчког Конгреса, пилот ухапшен

CC0 / Unsplash / Зграда америчког Конгреса
Зграда америчког Конгреса - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је ухапсила човека који је данас слетео својим малим хеликоптером једноседом на травњак испред зграде америчког Конгреса, што је изазвало безбедносну узбуну у главном граду САД.

Полиција није објавила идентитет пилота, нити информације о његовом мотиву, али је одговорност за акцију на свом веб-сајту преузео 61-огодишњи поштар из Флориде Даг Хјус, који је навео да је носио писма за сваког од 535 чланова Конгреса како би скренуо пажњу на финансијску корупцију у изборним кампањама, преноси Бета.

„Као што сам обавестио власти, немам насилне намере нити стремљења“, написао ја Хју на свом веб-сајту.

„Ултралака летелица не представља велику физичку претњу — може да представља политичку претњу за корупцију. Надам се да ће то учинити. Не треба се бринути, ја само достављам пошту“, написао је он.

Полиција Капитола, седишта америчког Конгреса, идентификовала је летилицу као лаки хеликоптер са једним путником.

У центру Вашингтона на снази су рестрикције за ваздушни саобраћај које забрањују да се Бела кућа, Капитол, национални Мол и кључне зграде надлећу без посебне дозволе.

Капитол и Бела кућа налазе се на раздаљини од око два километара.

У време истраге инцидента улице у том кварту су биле затворене. Возила за хитне интервенције упућена су на лице места, а робот детектор бомби је употребљен за преглед летелице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала