Јанковић: Пиштољ легалан и има документацију у МУП-у

© Фото : MUP RS/ www.mc.rsНебојша Стефановић и Саша Јанквовић
Небојша Стефановић и Саша Јанквовић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Заштитник грађана Саша Јанковић изјавио је данас да је тачно да у тренутку када је априла 1993. године дошао у свој стан, пошто је његов пријатељ починио самоубиство, није код себе имао дозволу за пиштољ, али је поновио да је пиштољ легално поседовао и да има електронску документацију у Министарству унутрашњих послова Србије.

„У тренутку самоубиства нисам био у стану, када сам дошао, тачно је да у првом тренутку нисам имао дозволу за пиштољ код себе, јер ми је њу из Лознице доносио отац, али пиштољ има електронску документацију у МУП-у“, казао је Јанковић за Радио-телевизију Србије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић - Sputnik Србија
Без нове истраге о трагедији у стану Саше Јанковића

Он је истакао да је јасно рекао да је пиштољ легалан, да је први власник био његов отац, да је пиштољ након истаге враћен и да га је после 15 година „отуђио трећој особи такође уредно у МУП-у“.

Јанковић је рекао да ће без компромиса наставити да штити права грађана и да неће подлећи притисцима.

„Зашто се ово дешава, не знам, али поверење које стоји иза ове институције (заштитника грађана) због начина рада, неће се променити. Од почетних оптужби да је пиштољ нелегалан, дошло се до тога с ким сам се ја дружио у студентским данима. То не доликује озбиљној расправи“, додао је Јанковић.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција не може поново да води истрагу због апсолутне застарелости дела.

Саша Јанковић - Sputnik Србија
Дачић: Зачуђујуће саопштење ОЕБС-а о омбудсману

Он је додао да су му доступни само подаци из полицијског извештаја од 1. априла 1993. године и да ће информације о пиштољу који је, како се наводи у записнику, тада одузет Јанковићу, доставити чим се нађе писана документација, јер не постоји у електронској евиденцији.

„Јанковић Саша, запета, за пиштољ ЦЗ 99, запета, фабрички број 42004 не поседује оружани лист, тачка“, прочитао је из записника министар Стефановић.

Дневни лист Информер навео је 18. априла да се у Јанковићевом стану 1. априла 1993. године пиштољем убио његов друг Предраг Гојковић, а да Јанковић за тај пиштољ нема дозволу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала