Лавров: Не може ретроактивно трећи енергетски пакет

Интервју Сергеја Лаврова
Интервју Сергеја Лаврова - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви споразуми руске компаније „Гаспром“ са европским фирмама били су у складу са законодавством које је у том тренутку било на снази у ЕУ, изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу радио-станицама „Спутњик“, „Говори Москва“ и „Ехо Москва“.

„Сви уговори који су сада актуелни, а које је ‘Гаспром’ закључио са својим партнерима, у потпуности одговарају законодавству које је у том тренутку било на снази у ЕУ“, прокоментарисао је министар оптужбе Европске комисије на рачун „Гаспром“ о кршењу правила конкуренције у ЕУ.

Гаспром - Sputnik Србија
„Гаспром“ сматра неоснованим тврдње ЕК

Говорећи о оптужбама Европске комисије према „Гаспрому“, шеф руске дипломатије је рекао да „правила нису непроменљива“.

„Правила се пишу да се види достигнути ниво развоја у некој индустријској грани. Убеђен сам да трећи енергетски пакет у потпуности одговара развоју нових пројеката, али он не може ретроактивно да утиче на то што је настало пре ових нових правила“, навео је он.

Интервју Сергеја Лаврова - Sputnik Србија
Питајте Лаврова!

Русија је спремна да обнови енергетски дијалог са ЕУ, изјавио је Лавров.

„Заменик председника Европске комисије који се бави енергетиком предложио је у јануару на састанку са нашим министром енергетике Александром Новаиком да се обнови енергетски дијалог. Ми смо ‘за’. Хајде да седнемо и договоримо се“, позвао је руски дипломата.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала