Додик неколико сати чекао дозволу за прелет преко Турске

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаНад Србима у Хрватској почињен геноцид
Над Србима у Хрватској почињен геноцид - Sputnik Србија
Пратите нас
Додик је неколико сати чекао у Бургасу, у Бугарској, да турске власти одобре прелет авиона којим је кренуо за Јерменију, поводом стоте годишњице отоманског погрома над Јерменима.

Авион Владе Републике Српске, којим је председник РС Милорад Додик кренуо за Јереван, враћа се у Бањалуку, пошто више није могао да у Бугарској чека дозволу за прелет преко Турске, објавиле су бањалучке Независне новине.

Додик је неколико сати чекао у Бургасу, у Бугарској, да турске власти одобре прелет авиона којим је кренуо за Јерменију, поводом стоте годишњице отоманског погрома над Јерменима.

У тексту се наводи да је председник РС раније добио дозволу за прелет преко турске територије.

„Света Софија” у Инстанбулу - Sputnik Србија
Да ли је Резолуција о геноциду одговор на турско приближавање Русији

Додик је на позив председника Јеременије Сержа Саргсјана кренуо у Јереван да од 22. до 24. априла учествује у обележавању стоте годишњице геноцида над Јеременима.

Додик је прошле седмице у Народну скупштину РС упутио предлог резолуције о осуди геноцида над Јеременима.

Историчари процењују да је за време и после Првог светског рата у Турској убијено 1,5 милиона Јермена. Турска негира да је то био геноцид, тврди да је број жртава преувеличан и да су то само биле жртве грађанског рата и немира током распада Отоманског царства, који су донели губитке на обе стране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала