У Француској спречено пет терористичких напада

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYПариз
Париз - Sputnik Србија
Пратите нас
Француски премијер Мануел Валс изјавио је данас да је последњих месеци у Француској спречено пет терористичких напада.

Валс је, за радио-станицу „Франс интер“ рекао да је спречено више напада, тачније — пет ако се рачуна и неуспели напад у предграђу Париза у недељу.

У Паризу је у недељу ухапшен 24-годишњи мушкарац под сумњом да је планирао да изведе напад на једну или две цркве, саопштио је јуче француски министар унутрашњих послова Бернар Казнев, преноси Танјуг.

Потврдивши информацију коју је пренео француски радио РТЛ, Казнев је рекао да је у стану 24-годишњег студента пронађена велика количина оружја.

Ухапшени студент је, иначе, осумњичен за убиство инструкторке фитнеса која је у недељу пронађена мртва у својим колима у месту Вилжуиф у предграђу Париза.

Министар Казнев је прецизирао да је младић зове Сид Ахмед Глам и пореклом је из Алжира, познат обавештајним службама откако је прошле године изразио жељу да отпутује у Сирију, и од тада је био под дискретним полицијским надзором.

Он је у међувремену отпутовао у Турску, а по повратку је стављен у под присмотру, али ништа сумњиво од тада није примећено ни у његовом понашању, нити у анализи података о његовим комуникацијама.

Истрагом која је покренута у недељу утврђено је да постоји веза између овог младића, повреде ноге коју је имао у тренутку када је ухапшен и плана да изведе напад, као и убиства 32-годишње жене у недељу.

Истражитељи га сумњиче да је покушао да, из за сада непознатих разлога, украде аутомобил инструкторке фитнеса, у чему није успео, али је случајно себи пуцао у ногу, а њу убио.

Његова ДНК и трагови крви пронађени су у аутомобилу убијене жене.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала