Израелски полицајци убили малолетног Палестинца у нападу ножевима

© REUTERS / Mohamad TorokmanПалестински протестанти иза барикаде
Палестински протестанти иза барикаде - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелски полицајци убили су данас два Палестинца која су имала ножеве, као одговор на одвојене нападе ножевима на полицију у Израелу.

Како је навела портпаролка полиције Луба Самри, у првом инциденту 17-годишњи становник источног Јерусалима Али Мохамед Абу Ганам пришао је са месарским ножем полицајцу и покушао да га нападне.

Самри је додала да су полицајци пуцали у Абу Ганама пошто је он одбио да положи оружје.

Десетине палестинских омладинаца сукобило се са полицијом после тог инцидента. Они су на полицајце бацали камење, а полиција је одговорила сузавцем.

Касније, у граду Хеброну на Западној обали један Палестинац напао је полицајца неколико пута га убовши ножем у главу и груди. Други полицајци на лицу места отворили су ватру и убили нападача, навела је Самри.

Ти напади су се десили недељу дана пошто су израелске власти саопштиле да је 37-годишњи Палестинац намерно својим аутомобилом улетео у групу израелских Јевреја, недалеко од Јерусалима, усмртивши једног човека и тешко повредивши жену.

У Израелу је последњих месеци било неколико изолованих насртаја ножевима и напада аутомобилима, што је подстакло бојазни о обнављању таласа палестинског насиља, попут оног које је ту земљу потресало пре деценију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала