Косметске жртве: НАТО сарађивао са ОВК

© AP Photo / Visar KryeziuАпел Уједињеним нацијама и представницима Унмика представља израз бојазни стручњака Панела да ће њихов дугогодишњи рад бити обесмишљен, а са њим и изгледи да се жртвама ОВК омогући правда.
Апел Уједињеним нацијама и представницима Унмика представља израз бојазни стручњака Панела да ће њихов дугогодишњи рад бити обесмишљен, а са њим и изгледи да се жртвама ОВК омогући правда. - Sputnik Србија
Пратите нас
Удружење „Косметске жртве“ оптужило је данас, на Међународни дан несталих, НАТО и ОВК да су отете Србе користили за трговину људским органима.

Како се наводи у саопштењу Удружења, постоје људи који могу да посведоче да су у Призрену, Ђаковици, Приштини и Пећи, Албанци у црним униформама са амблемом ОВК, заједно са војницима НАТО-а и КФОР-а, одводили Србе из својих кућа и станова на наводни „информативни разговор“. 

„Они се никада нису вратили својим породицама. Имамо живе сведоке који су видели отете Србе у НАТО бази Бондстил. Имамо и документа да су НАТО војници из Бондстила камионом одвозили убијене Србе и сахрањивали их на локацији изнад Приштине“, наводи се у саопштењу.

Удружење подсећа да су Хашки истражитељи 2000. године на локацији „Драгодан 1“ и „Драгодан 2“, пронашли преко 184 тела убијених Срба.

„Та су тела преместили и закопали у масовне гробнице у Сувој реци, Малишеву и Волујку код Ђаковице. То су урадили циљано како би испало да су они убијени у некаквим ратним дејствима„, каже се у саопшењу „Косметских жртава“.

Додаје се да је бивша хашка тужитељка Карла Дел Понте у својој књизи „Лов, бегунци и ја“, оптужила команданта ОВК Хашима Тачија да је организовао транспорт отетих Срба камионима преко Косова, Македоније и Црне Горе, али да је прећутала да „су ти камиони кренули из НАТО базе Бондстил“.

Удружење захтева да Тужилаштво за ратне злочине у Београду и Еулексово тужилаштво за ратне злочине у Приштини, „утврде шта се догађало са отетим Србима у НАТО бази Бондстил на Косову, као и у `Жутој кући`, али и клиникама и болницама у Албанији“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала