Хаг одбацио Шешељев захтев за поступак против Брамерца

© AFP 2023 / Cris Toala OlivaresСерж Брамерц
Серж Брамерц - Sputnik Србија
Пратите нас
Првостепено веће Хашког трибунала донело је данас одлуку према којој није надлежно да одговори на захтев хашког оптуженика и лидера радикала Војислава Шешеља да против главног тужиоца Трибунала Сержа Брамерца покрене дисциплински поступак.

У образложењу одлуке у вези са Шешељевим захтевом да Веће против Брамерца покрене дисциплински поступак, као и да Брамерц буде разрешен дужности налогом Савета безбедности, констатује се да је Шешељ више пута упућивао исти захтев и позива се да се убудуће од тога уздржи, саопштио је Хашки трибунал, преноси Танјуг.

„Веће позива оптуженог да се уздржи од понављања захтева који је већ разматран и одбачен. Такав поступак представља кршење процедуре које Веће више неће моћи да толерише“, истиче се у закључку.

Веће наводи да је Шешељ најновији захтев за покретање дисциплинског поступка против Брамерца упутио 17. априла тврдећи да главни тужилац није независно поступао у вези са хрватским и европским политичким инстанцама и да је био пристрасан у његовом случају.

Од тада траје упознавање новог судије Мадаје Нијанга са предметом, а председник Трибунала Теодор Мерон најавио је да ће то потрајати до средине 2015. године након чега ће почети већање судија о пресуди.

Судско веће Хашког трибунала донело је 6. новембра 2014. одлуку да буде привремено пуштен на слободу, а Влада Србије претходно је Трибуналу доставила гаранције за његово ослобођење.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала