Зашто постоји расизам у САД?

© Фото : screenshot/youtubeЗашто постоји расизам у САД?
Зашто постоји расизам у САД? - Sputnik Србија
Пратите нас
Према истраживањима спроведеним на Јејл универзитету и организацијама за људска права показало се да постоји осам главних назнака да је расизам присутан.

Расизам је и даље присутан у друштву САД, међутим "Вашингтон пост" пише како нису сви свесни те чињенице.

Како преноси овај лист, сви они који имају сумње да ли расизам и даље постоји треба да погледају кратак видео, у којем је приказано осам разлога због којих се види да је расизам присутан.

Према истраживањима спроведеним на Јејл универзитету и организацијама за људска права показало се да постоји осам главних назнака да је расизам присутан.

Како пише "Вашингтон пост", верује се да белци имају веће шансе за запослење, само на основу тога како њихово име звучи. Такође, они ће при куповини потрошити много мање новца, уколико цена неке ствари није фиксна.

Возачи Афроамериканци имају два пута више шансе да их полиција заустави, а исто тако они чешће буду и ухапшени.

Такође, као неки од назнака наводе се то да доктори црнце не информишу редовно о њиховом здравственом стању, као и друге ситуације у животу које су показале какву предност имају белци.

Различите студије су објављене након што у САД-у неколико дана трају протести због смрти Афроамериканца Фредија Греја, који је преминуо у полицијском притвору, што је изазвало незадовољство широм нације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала