Зукорлић: Напад у тренутку најаве дијалога Бошњака и Срба

© AP Photo / Samir DelicМуамер Зукорлић
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни муфтија Мешихата исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић изјавио је да није случајно да се недавни терористички напад у Зворнику догодио у тренутку када премијер Србије Александар Вучић најављује свеопшти дијалог Бошњака и Срба.

Све се то дешава баш у тренутку када с једне стране имамо звецкања у Бањалуци резолуцијама о осамостаљењу РС, а с друге храбар став премијера Вучића, који је понудио нову визију односа српског и бошњачког народа. Превише је коинциденција да би паметан човек рекао да је то случајно. Ако бих тражио мотив, тражио бих га међу онима који могу имати користи од овога. Нема сумње да Бошњаци могу имати било какве користи од овога", рекао је Зукорлић у интервјуу за "Курир".

На питање листа ко би могао имати користи од напада, Зукорлић је одговорио да су то, условно речено, они који су против опстанка БиХ, који не желе српско-бошњачки дијалог и отварање нове странице између Срба и Бошњака.

Зукорлић је навео да не искључује ни могућност да неко споља има потребу да спречи историјско помирење два народа.

Он је изјавио да исламска заједница има добру комуникацију са актуелном  Владом Србије, преноси Танјуг.

Оно што је позитивно код ове Владе јесте да нисмо имали никакве негативне ударе, за разлику од претходног периода. Још једна добра ствар је да имамо веома позитивне поруке у комуникацији са извесним представницима ове власти. Оно што недостаје јесу конкретни кораци у решавању нагомиланих проблема и мислим да полако већ и ова Влада улази у ризичан простор да предуго одлаже њихово решавање", додаје Зукорлић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала