Акро-група „Стрижи“ на паради у Москви (видео)

© Sputnik / Артем Житенев / Уђи у базу фотографијаСтрижи
Стрижи - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска акро-група „Стрижи“, коју су Београђани имали прилике да виде 16. октобра прошле године на војној паради, наступиће 9. маја у Москви.

Убедљиво најатрактивнији део програма војне параде у Београду, свакако је био наступ пилотске групе „Стрижи“ која је изводећи акробације изнад центра града засенила све посматраче.

Ова пилотска група која је основана 6. маја 1991. године и део је руског ратног ваздухопловства демонстрираће своје врхунско летачко умеће на Паради победе у Москви 9. маја.

Акро група „Стрижи“ је састављена од најбољих пилота који лете у авионима „миг-29“, а смештена је у ваздухопловној бази Кубинка, 60 километара од Москве.

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаУ зависности од догађаја „Стрижи“ наступају у саставу од четири до шест авиона. Најчешће боје на МиГ-овима су црвена, бела и плава.
Акро-група „Стрижи“ на паради у Москви (видео) - Sputnik Србија
У зависности од догађаја „Стрижи“ наступају у саставу од четири до шест авиона. Најчешће боје на МиГ-овима су црвена, бела и плава.
У зависности од догађаја „Стрижи“ наступају у саставу од четири до шест авиона. Најчешће боје на МиГ-овима су црвена, бела и плава. У свом програму имају мноштво групних и соло акробатских маневара.

Наступи обухватају прелете у формацији „пирамида“, „чекић“, „стрела“, „крст“ и „крило“.

Овај авијацијски састав један је од три активне акро-групе руских војних ваздухопловних снага. Поред акробатских вештина и учешћа на авио митинзима широм света, „Стрижи" су такође чувари ваздушног простора, лете у пратњи председничког авиона, покривајући небо изнад те области.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала