Николићева платформа за КиМ последња нада

© AP Photo / Darko VojinovicГрупа стручњака за међународно право, са бившим омбудсманом Мареком Новицким на челу, од 2006. године се бави тужбама косовских Срба, Рома и Албанаца против мисије Уједињених нација. Сматрају је одговорном зато што није заштитила чланове њихових породица који су нестали или убијени у погромима ОВК.
Група стручњака за међународно право, са бившим омбудсманом Мареком Новицким на челу, од 2006. године се бави тужбама косовских Срба, Рома и Албанаца против мисије Уједињених нација. Сматрају је одговорном зато што није заштитила чланове њихових породица који су нестали или убијени у погромима ОВК. - Sputnik Србија
Пратите нас
Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ саопштило је да последњу наду за отете виде у платформи за КиМ председника Србије Томислава Николића.

Удружење сматра да у том документу треба да буде захтевано да Европа и САД нареде вођама ОВК да ослободе отете Србе.

„Ниједна досадашња влада, као ни председници и премијери Србије, у многим платформама и револуцијама о Косову и Метохији никада нису тражили да се отети Срби ослободе и врате својим породицама.

Нестали Срби - Sputnik Србија
Удружење киднапованих: Србија заборавила отете на Косову

„Нису се интересовали за киднаповане Србе и тиме су доказали да поред међународне заједнице и Хашког трибунала, као и Еулексовог суда, игноришу српске жртве“, наводе у том удружењу. 

Удружење је позвало представнике државе да докажу да су држави Србији и Влади Србије кључни животи Срба отетих на Косову и Метохији, наводећи да је из српских затвора ослобођено 2.108 Албанаца.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала