Новчано кажњени због Сноуденове бисте

© Sputnik / Татјана Локшина / Уђи у базу фотографијаЕдвард Сноуден
Едвард Сноуден - Sputnik Србија
Пратите нас
Адвокат мистериозних уметника који су поставили бисту Едварда Сноудена на споменик рату за независност у парку у Њујорку каже да су његови клијенти новчано кажњени али да их нико кривично не гони.
Анатолиј Кучерена - Sputnik Србија
Кучерена: Сноуден је био принуђен да ради против Устава САД

Адвокат Роналд Каби је рекао да је биста некадашњег запосленог у Националној безбедносној агенцији враћена двојици уметника-активиста како би била изложена у једној галерији. Каби тврди да су уметници кажњени новчано због тога што су били у парку у ситне сате што није кривични прекршај.

Полиција није била доступна за коментар, пише АП. Каби није желео да идентификује уметнике.

Званичници парка наредили су да се статуа уклони са споменика америчком рату за независност у бруклиншком Форт Грин парку 6. априла, неколико сати пошто се појавила вез дозволе.

Едвард Сноуден - Sputnik Србија
Снимање филма о Сноудену у Москви

Сноуден живи у егзилу у Русији пошто је свету открио методе прикупљања информација и прислушкивања америчке владе.

Творци бисте поручили су јуче да су желели да помогну јавности да покрене важну националну дебату о масовном прислушкивању и пруже алтернативни поглед на Сноудена за кога кажу да га медији демонизују.

Уметници су рекли и да ће затражити дозволу да бисту изложе легално кроз програм „Уметност у парковима“. У међувремену, једна галерија са Менхетна понудила се да изложи бисту у свом простору.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала