Путинизми, најпознатије Путинове изјаве

© AFP 2023 / ALEXANDER UTKINВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
За 15 година на највишим државним дужностима Владимир Путин је запамћен и по бритким изјавама, шалама и афоризмима. Ово су неки од њих.

1. О тероризму 1999. године

„Пратићемо терористе свуда, ако треба на аеродрому - на аеродрому. Ако их у тоалету ухватимо, удавићемо их у тоалету, на крају крајева. Готово, питање је дефинитивно решено.

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографија„Ако мозгови одлазе, значи да постоје. То је добро. Значи да су високог квалитета, јер у противном никоме не би били потребни и не би одлазили“.
„Ако мозгови одлазе, значи да постоје. То је добро. Значи да су високог квалитета, јер у противном никоме не би били потребни и не би одлазили“. - Sputnik Србија
„Ако мозгови одлазе, значи да постоје. То је добро. Значи да су високог квалитета, јер у противном никоме не би били потребни и не би одлазили“.

2. О подморници Курск 2000. године

У интервјуу водитељу телевизијског канала Си-Ен-Ен Ларију Кингу, на питање шта се десило са руском подморницом „Курск, Путин је кратко одговорио: „Потонула је. Лари Кинг је десет година касније његов одговор  назвао „блиставим и додао да је то био један од оних „упечатљивих момената на телевизији који изазивају бурну реакцију гледалаца.

3. О идиотима 2000. године

„Ако човеку све одговара, он је тотални идиот. Нормалном човеку здраве памети не може увек све да одговара, рекао је Путин.

4. О одливу мозгова 2003. године

„Ако мозгови одлазе, значи да постоје. То је добро. Значи да су високог квалитета, јер у противном никоме не би били потребни и не би одлазили.

5. Да ли ће Русија увести санкције Ирану 2006. године

„Кад би баба имала одређене полне одлике била би деда. Политика не трпи кондиционал.

6. О Ходорковском

© AFP 2023 / JIM WATSON„Мислим да државник у најмању руку треба да има главу. У изградњи међудржавних односа не треба се руководити емоцијама, већ фундаменталним интересима својих земаља“.
„Мислим да државник у најмању руку треба да има главу. У изградњи међудржавних односа не треба се руководити емоцијама, већ фундаменталним интересима својих земаља“. - Sputnik Србија
„Мислим да државник у најмању руку треба да има главу. У изградњи међудржавних односа не треба се руководити емоцијама, већ фундаменталним интересима својих земаља“.

„Треба увек поштовати закон, а не само кад вас ухвате за ј…

7.  Одговори Хилари Клинтон на изјаву да (Путин) нема душу

„Мислим да државник у најмању руку треба да има главу. У изградњи међудржавних односа не треба се руководити емоцијама, већ фундаменталним интересима својих земаља.

8. Немам с ким да разговарам 2007. године

„Да ли сам ја истински демократа? Наравно, ја сам апсолутни и чисти демократа. Али, знате ли у чему је невоља? У томе што сам само ја такав, таквих као ја у свету једноставно нема. После смрти Махатме Гандија немам с ким ни да разговарам.

9. О СССР  2005. године

„Крах Совјетског Савеза био највећа геополитичка катастрофа века, а пет година касније изјавио је: „ко не жали због распада СССР  нема срца, а ко жели да га обнови у претходном виду  нема главу.

10. О Берлусконију 2012. године

„Берлусконију суде због тога што живи са женама. Када би он био хомосексуалац, нико га не би ни пипнуо.

11. Лош хришћанин  2012. године

„Ја сам вероватно лош хришћанин. Када те ошамаре по једном образу, треба да подметнеш други. Али ја за сада нисам морално спреман на то. Ако нас ударе, треба одговорити, у противном ће нас ударати и даље.

12. О изјави председника САД о изузетности америчке нације

© AFP 2023 / ALEXEY DRUZHININ„Берлусконију суде због тога што живи са женама. Када би он био хомосексуалац, нико га не би ни пипнуо“
„Берлусконију суде због тога што живи са женама. Када би он био хомосексуалац, нико га не би ни пипнуо“ - Sputnik Србија
„Берлусконију суде због тога што живи са женама. Када би он био хомосексуалац, нико га не би ни пипнуо“

„Врло је опасно инспирисати људе на то да они себе сматрају изузетним, ма каква мотивација да је у питању. Када тражимо благослов од Господа, ми не треба да заборавимо да нас је Бог створио једнаким.

13. Крим је  руски 2014. године

„У срцу, у људској свести, Крим је увек био и остаће неодвојиви део Русије. Крим де факто може да буде само руски.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала