Кажите лепо да је проблем што не дам „Газиводе“

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Немојте да нам кажете да поглавља нису отворена због Бриселског споразума. Шта је то што Србија из тог споразума није испунила? Кажите лепо да је проблем у нечем другом, нека питају што нећу да дам 100 одсто ’Газивода‘. Ја нећу да дам“, поручио премијер Србије Александар Вучић.

Он је рекао да ће са комесаром за суседску политику Европске уније Јоханесом Ханом разговарати о томе шта је Србија до сада урадила и навео да је приметио да је све питање дијалога са Приштином.

„Немојте да нам кажете да поглавља нису отворена због Бриселског споразума. Шта је то што Србија из тог споразума није испунила? Кажите лепо да је проблем у нечем другом, нека питају што нећу да дам 100 одсто ’Газивода‘. Ја нећу да дам. Нека кажу да због тога нема отварања“, рекао је Вучић.

Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Србија очекује отварање поглавља до краја године

Вучић је рекао и да је Београд нудио 50-50 одсто однос власништва, али да Приштина то није прихватила, додајући да је из Бриселског споразума остало шест од 15 тачака и поновио да се оне тичу ЗСО.

Он је рекао да још није формирана Заједница српских општина, на чијем формирању он инсистира од почетка. 

Јоханес Хан - Sputnik Србија
Хан не доноси датум отварања преговарачких поглавља
„Урадили смо и оно што је најтеже за Србију, а то је план о правосуђу и то смо потписали“, поручио је Вучић.

Председник Владе је истакао да ће са Ханом разговарати о томе шта је конкретно разлог за неотварање поглавља у преговорима Србије и ЕУ и истакао да то сигурно није због Бриселског споразума, за који тврди да је наша страна све имплементирала.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала