Осумњичени за тероризам предати Специјалном тужилаштву РС

© REUTERS / Igor GolubovicТерористички напад у Зворнику
Терористички напад у Зворнику - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници МУП-а спровели у Специјално тужилаштво РС лица ухапшена у акцији „Рубен“, којом су спречени планирани терористички напади на институције тог БиХ ентитета.

Привођење у зграду Специјалног тужилаштва, реализовано је уз јаке мере обезбеђења, а синоћ су га посматрали бројни окупљени грађани, пишу Независне новине.

У акцији „Рубен“ ухапшена је 31 особа, део њих je пуштен, а преостали, код којих су претресима пронађени докази који их повезују са планирањем терористичког акта, предати су у надлежност Специјалног тужилаштва РС.

Из те институције раније су најавили да ће затражити одређивање притвора за ове особе.

Место убиства - Полицијска станица у Зворнику - Sputnik Србија
Зворник: Екстремисти врбовали Ибрића

Хапшење је, како су нагласили, изведено јер је потврђено да су осумњичени планирали нападе на полицију и носиоце правосудних институција РС.

Код неких од осумњичених пронађени су бројни докази, укључујући оружје, муницију, минско-експлозивна средства али и војне униформе.  

Један од њих имао је чак 30 нових комплета војних униформи и панцирних кошуља.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, рекао је на конференцији за новинаре да је након дешавања у Зворнику, када је у терористичком нападу један полицајац убијен а два рањена, свима јасно да је комплетна полиција РС у појачаној приправности.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала