Залдостанов: Европљани не желе да буду део русофобичне хистерије

© Sputnik / Јована ВукотићНоћни вукови
Ноћни вукови - Sputnik Србија
Пратите нас
У Пољској је 30.000 мотоциклиста подржало вожњу „Ноћних вукова“ кроз њихову земљу. Стотине, хиљаде људи нас је поздравило на путу кроз Праг и Словачку, каже вођа „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов.

Вођа „Ноћних вукова” Александар Залдостанов - Sputnik Србија
„Ноћни вукови“ стигли у Берлин
Вођа „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов, звани Хирург, изјавио је да је сада јасно да је за  атмосферу негативне хистерије која је пратила „Ноћне вукове“ заслужна немачка влада.

„Та русофобична позиција се показала кратковидом, јер су људи, Европљани, са нама. Они нису русофоби, не желе да буду део те хистерије“, оцењује Залдостанов.

„Говорим на основу сопственог искуства. У Пољској је 30 хиљада мотоциклиста подржало нашу вожњу кроз њихову земљу“, каже Залдостанов.

Он прецизира да су стотине, па и хиљаде људи дошле да поздраве „Ноћне вукове“ на путу кроз Праг и Словачку.

„Нашег друга ’Лењина‘, на пример, нису пустили полицајци, јер се својевремено фотографисао са мном и са председником. Њега су вратили“, прецизира Залдостанов.

© Sputnik / Јована ВукотићАлександар Залдостанов Хируг
Александар Залдостанов Хируг - Sputnik Србија
Александар Залдостанов Хируг

Он додаје да их је у Немачкој полиција спроводила по регионалним путевима, како би што мање људи видело конвој мотоциклиста. „И сад видимо како се ова медијска машинерија руши и кочи. Што више раде против нас, то нам се више људи прикључује и подржава нас. То је прави парадокс. Управо то би требало да буде порука европским политичарима!“

„Ноћни вукови“ ће се после параде срести са председником Русије. Надају се да ће том приликом видети и српског председника. После тога ће учествовати у акцији „Бесмртни пук“ и тиме ставити тачку на своју „европску експедицију“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала