Николић и Путин потврдили пријатељство двеју земаља

© Фотохост-агентство. / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин дочекује делегације и почасне госте
Председник Русије Владимир Путин дочекује делегације и почасне госте - Sputnik Србија
Пратите нас
Председници Србије и Русије, Томислав Николић и Владимир Путин, потврдили су у разговору у Москви пријатељство и разумевање који постоји између ових земаља и жељу да се сарадњом и заједничким напорима изборе за бољи живот свих грађана.

Николић се, како је данас саопштено из Службе за сарадњу са медијима председника Републике, синоћ по други пут у последње две недеље, срео са Путином на пријему који је руски председник организовао за шефове државних делегација које присуствују војној паради поводом 70 година победе над фашизмом.

Гардисти војске Србије у Москви - Sputnik Србија
Председник Николић поздравио српске гардисте у Москви

Пријатељство и разумевање који постоје између Србије и Руске Федерације потврђени су још једном у разговору двају председника, као и жеља да се „сарадњом и заједничким напорима изборимо за бољи живот свих наших грађана, као што су се наши преци заједно изборили за слободу у којој данас наши народи живе“, наводи се у саопштењу.

Председник Николић о Дану победе - Sputnik Србија
Председник Николић о Дану победе (видео)

Николић је јутрос присуствовао војној паради на Црвеном тргу у Москви, по ком су, уз војнике Руске Федерације и војнике бројних других земаља, дефиловали и припадници Гарде Војске Србије, који су у Москву упућени наредбом председника Републике.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала