Плаћеници харали Кумановом

© AP Photo / Visar KryeziuКуманово, дим изнад подручја сукоба
Куманово, дим изнад подручја сукоба - Sputnik Србија
Пратите нас
Инцидент у Куманову и конфликт неће успети. Неће успети зато што је стратешки интерес Албанаца и у Македонији и на Косову и шире да имају мир и стабилност у региону, да не буду дежурни кривци за нестабилност, казао је Илија Николовски, пензионисани генерал македонске армије.

Генерал Армије Македоније у пензији Илија Николовски изјавио је да је могуће да је неко намерно изазвао инцидент у Куманову ангажовањем плаћеника.

Николовски је у међуетничком конфликту у Македонији 2001. године командовао Другим армијским корпусом.

Српска жандармерија - Sputnik Србија
Србија безбедна: Нема опасности од сукоба из Македоније

„Инцидент у Куманову и конфликт неће успети. Неће успети зато што је стратешки интерес Албанаца и у Македонији и на Косову и шире да имају мир и стабилност у региону, да не буду дежурни кривци за нестабилност“, казао је Николовски за „Канал 5“.

Николовски је рекао како сматра да наоружану групу која је изазвала сукоб у Куманову чине плаћеници и да су организатору те кризе ствари измакле контроли.

Сукоби у Куманову- Македонија - Sputnik Србија
Елиминисани терористи у Куманову, вође Албанци с Косова (видео)

„У овој тешкој економској кризи у региону, када има плаћеника који иду у Сирију и Авганистан и друге земље, лако је да такви дођу и да дејствују у Македонији за одређену суму и да се затим повуку. Не знам ко је организатор и ко контролише ову кризу, али имам утисак да организатор неке ствари није предвидео и да су му догађаји измакли контроли“, казао је Николовски.

Николовски је рекао да не жели ни да помисли да је неко „провалио“ полицијску акцију, али да број жртава показује да је „неко полицајце изложио као живо месо“, пренео је интернет портал „Новатв.мк“.

Сукоби у Куманову - Македонија - Sputnik Србија
Албанци из Куманова беже у Србију (видео)

По последњим подацима, у сукобима који су јуче почели у Куманову између припадника специјалне полицијске јединице и терористичке групе погинуло је осам полицајаца.

Министарка унутрашњих послова Гордана Јанкулоска је рекла касно синоћ на конференцији за медије да је добро наоружана терористичка група дошла у Македонију из суседне земље, али да међу терористима има и грађана Македоније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала